Avène Lotion Micellaire (Farmaline)

Vorige week kreeg ik een fijn pakketje binnen van Farmaline! Ik mocht een product uitkiezen om te reviewen en kreeg bovendien nog een hele hoop staaltjes van hun aanbod er bij! Ik koos voor de Micellaire lotion van Avène!
Maar eerst iets over Farmaline: Farmaline is een online apotheek waar je 24 op 24 terecht kan voor je verzorgingsproducten! Je kan hier zowat alle merken terugvinden die je normaal ook bij je gewone apotheek kan vinden! Van lichte geneesmiddelen tot hygiëne en en huidverzorging! Vooral vroeger toen ik last had van een onzuivere huid, vond ik vaak de oplossing bij apothekers merken zoals La Roche Posay, Louis Widmer en Vichy. Ook vandaag gebruik ik ze nog altijd graag, omdat ik toch wel snel last heb van een prikkende of droge huid!
Ook van Avène kocht ik vroeger regelmatig een dag crème en ik was nu extra benieuwd naar de Micellaire reiniger. Micellen overal tegenwoordig, het lijkt een enorme trend in beautyland! Ik probeerde eerder al een drogeristij merk uit, maar deze kon me ook bekoren!

Een micellaire reiniger is een reiniger op waterbasis (in dit geval thermaal water van Avène) die micellen bevat. Micellen zijn deeltjes die vet en vuil opnemen, make-up en andere onzuiverheden zouden dus perfect moeten verdwijnen met dit spul. De lotion is ook rijk aan Thermaal Water van Avène dat over kalmerende en anti-irriterende eigenschappen beschikt en roodheid en het trekkerige gevoel stilt. 

Wanneer ik een andere tonic gebruik, is vooral de huid rondom mijn ogen heel gevoelig. Achteraf heb ik ook vaak last van droge plekjes en een trekkerige huid. Let’s try this baby out!


De geur is een typische lotion geur, maar niet onaangenaam. Deze lotion bevat dus wel een beetje parfum, maar geen parabenen of ander schadelijk spul. De textuur is dun, net zoals micellair water, maar schuimt wel een beetje meer. De lotion verwijdert mijn make-up prima in een veeg en ik hoef niet te schrobben. Ook mijn oogmake-up gaat hier prima mee af, zonder de huid rondom mijn ogen te irriteren! Achteraf laat hij mijn huid zacht en soepel achter, in tegenstelling tot een tonic. 

Ik ben dus blij met mijn keuze en zal nog wel eens vaker naar Avène grijpen! De prijs (13,95 euro voor 200 ml) valt ook goed mee, niet heel cheap, maar als je een gevoelige huid hebt, dan kan dat beetje extra er wel vanaf! Bovendien is deze reiniger ook zuinig in gebruik, aangezien hij je make-up al van de eerste keer goed verwijdert! 
Bestelden jullie al eens bij Farmaline?
Welke apotheekmerken raden jullie aan voor een gevoelige huid?

15 thoughts on “Avène Lotion Micellaire (Farmaline)

  1. Aha, hier is die review al! Grote liefde voor Avène. Mijn dermatologe zei me dat die echt het meest research doen voor hun producten en dat dat gewoon algemeen gezien good stuff is. Ook deze lotion klinkt super!

  2. Dat kan je hier een beetje verder lezen op mijn blog 🙂 Ik vind die van Garnier ook heel fijn, en die is heel budgetproof! Dus kwaliteit-prijs wise is die top, een grote fles voor weinig geld en werkt ook prima! Die van Avene werkt wel meer verzorgend heb ik de indruk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *