Droogshampoo battle: Garnier Ultra Doux vs Batiste Blush

Droogshampoo, da’s iets uit mijn jeugd! Vroeger gebruikte ik vooral de Original Fresh van Schwarzkopf (wegens toen nog gebrek aan alternatieven) en ook alleen wanneer ik op kamp was of geen tijd had voor een wasbeurt. 
Sinds mijn haar terug korter is, heb ik ook de indruk dat het weer sneller vet wordt. Aangezien ik het niet élke dag wil wassen, is droogshampoo een perfect alternatief. Ik probeer nu om de dag mijn haar te wassen en tussendoor te droogshampoo-en.
En wat ben ik blij dat er zoveel jaar later een stuk meer alternatieven zijn dan de originele versie. De geur alleen al doet me een beetje kokhalsen. Ik probeerde afgelopen maanden twee varianten uit: Garnier Ultra Doux Citrus en Batiste Blush.

De Ultra Doux variant belooft alvast veel goeds: een lekker citrusgeur en een frisse coupe. De geur is in elk geval al veel beter dan de algemene droogshampoo geur die we wellicht allemaal kennen. Citrus is inderdaad alom aanwezig wanneer je sprayt. Achteraf vind ik de geur dan wél weer tegenvallen en komt mijn jeugdtrauma toch weer naar boven. Ik merk ook dat de geur enorm blijft hangen de rest van de dag en duidelijk mijn parfum overheerst. I really don’t like. De werking is wel prima, en mijn haar lijkt heel de dag vetvrij te zijn. Nog een mintje is de uitkambaarheid. Ook deze spray is wit en op mijn lichtbruine haar, blijft toch wel een witte waas aanwezig. Héél goed uitkammen dus.

Voor de Batiste variant had ik graag deze voor bruin haar gehad, maar is elke keer uitverkocht in mijn lokale Kruidvat, dus ging ik voor de bloemen ‘Blush’ variant. Het busje ziet er alvast tof uit en er zit ook een pak meer in dat in het busje van Garnier. De geur? Die ruikt best lekker! Een mix van bloemengeur en haarlak, maar dus geen verdoemde droogshampoo geur! I like! Ook deze spray is wit, maar kamt duidelijk véél beter uit dan die van Ultra Doux. ‘s Morgens is dit echt een lifesaver! Ook de geur is niet overheersend doorheen de dag.

Voor mij werken ze dus allemaal prima, maar als ik dan moet kiezen dan kies is voor een aangenamere geur en gemakkelijk uit te kammen! Ik ga zeker de andere Batiste varianten nog proberen! 
Schwarzkopf Fresh 2,90 euro voor 150 ml
Batiste Blush – 4,49 euro voor 200 ml
Garnier Ultra Doux Citrus – 4,99 euro voor 150 ml
bij o.a. Kruidvat

24 thoughts on “Droogshampoo battle: Garnier Ultra Doux vs Batiste Blush

  1. Ik heb in mijn leven ooit één keer droogshampoo gebruikt. Van de moetes, want het was op Pukkelpop en daar had ik destijds liever dit dan de douches. Het was die van Schwarzkopf, en hij kamde niet zo goed uit, had inderdaad een indringende geur én het was zo'n 35° buiten. Slechte combinatie dus! Maar niets dat een petje en een dotje niet konden oplossen, haha. 🙂 Toch, voor mij geen droogshampoo meer!

  2. Ik ben echt fan van Batiste. De variant voor brunettes is zalig! Totaal geen grijzige schijn meer! Ook de XXL Volume is een aanrader. Hij geeft net dat meer volume bij opsteek- of vlechtkapsels + meer grip voor je bobbypins!

  3. Ik moet dringend die droogshampoo van Batiste voor brunettes eens uittesten. Mijn favoriet tot nu toe is de droogshampoo van Tigi. Ook echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *