DIY: Red Berry Ice Tea

Aangezien er een nieuwe Starbucks in town is (Leuven) betrap ik me erop dat ik steeds vaker langs ga :p De laatste keer nam ik een Hibiscus Raspberry drankje, een soort van Ice tea met besjes. Achteraf dacht ik ‘I can do this’, dus zo geschiedde deze post. Vandaag een DIY rode vruchten Ice tea!

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 0,5 liter)
– 1 citroen voor het sap en wat schijfjes
– 2 builtjes rode vruchten (of Hibiscus) thee, ongeveer eentje per 250 ml)
– (bevroren) rode vruchten
– Suiker of suikersiroop (naar wens zelf toe te voegen)
– Water (duh captain obvious)
Werkwijze: 
1. Zet je kopjes thee op de gebruikelijke wijze, maar laat ze iets langer trekken. Zo krijgt de ice tea meer smaak. Ik koos om de zakjes 10 minuten te laten rusten.
2. Laat de besjes ontdooien (in case of bevroren) en gooi ze in je beker. Voeg de afgekoelde thee toe en plet de besjes een beetje op de bodem (dit kan je met een mojito stamper of de achterkant van een mes). Pers 1/2 citroen uit in je beker en snij de andere helft in schijfjes. De schijfjes zien er leuk uit in je beker (het oog wilt ook wat he?) Je kan ook wat munt toevoegen mocht je dat willen.
3. Maak suiker siroop met kristal suiker en wat kokend water en roer goed door.
4. Voeg het suikerwater naar wens toe.
5. Zet je beker een uurtje in de koelkast
6. ADD ICE
Easy peasy right? 

(Beker: House Doctor via Wander & co)

14 thoughts on “DIY: Red Berry Ice Tea

Laat een reactie achter op Birte Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *