Clinique Sonic System & 3-stappen plan

Iets wat ik al eventjes heel graag wou, was de Clarisonic Mia of een andere reinigingsborstel (bv Philips VisaPure). Meestal hield de prijs, rond de 150 euro, me meestal net op tijd tegen. Tot vorige week, toen vond ik dat het toch echt wel eens tijd was om zelf te checken what the fuss was about. Ik kwam een volledig nieuwe (!) Clinique Sonic tegen op 2dehands.be, biedde 65 euro and called it mine de week erna.

Wat ik altijd steevast doe alvorens een (beauty) aankoop te doen is reviews lezen. Ik las veel goede reacties over deze Sonic brush (soms zelfs betere dan de Clarisonic Mia) en besloot er voor te gaan. Bovendien kreeg ik er nog een ongeopend Clinique 123-stappenplan bij. De Clinique Sonic brush ligt goed in de hand en is een compact en licht ding. De borsteltjes kan je apart kopen (zo’n 15 euro) en klik je gewoon vast. In tegenstelling tot de meeste gezichtsborstels draait deze niet rond, maar bibbert het vuil uit je huid 😉
De brush zelf is super zacht en bovenaan het borsteltje zit een groen (iets grover) gedeelte voor je T-zone.

De Clinique Sonic brush werkt uiteraard het beste met de Clinique 123 producten, maar je kan uiteraard ook een eigen reinigingszeep gebruiken (ik wissel graag af met mijn Tea Tree cleanser van The Body Shop). Het 3 stappen systeem bestaat uit een vloeibare zeep (1), een lotion (2) en een hydraterende crème (3). Hier kan je zelf bepalen welk huidtype je hebt en welke producten je best gebruikt.
Hoe gebruik je de Clinique Sonic System nu? Wel, eerst maak je je huid make-up vrij, ik doe dit met mijn favoriete micellaire water. Daarna maak ik de Sonic brush een beetje nat en breng ik de extra milde vloeibare zeep aan (niet te veel). De brush werkt met 1 druk op de knop zo’n 30 seconden. Deze tijd is ideaal om mee te beginnen, al moet je wel snel gaan om heel je gezicht te reinigen op 30 sec. Wanneer je huid gewend is aan de brush, kan je stilaan tot 1 minuut gaan. Achteraf neem ik de laatste restjes vuil nog weg met de Clinique lotion. En als laatste stap breng ik een hydraterende Dramatically Different Moisturizing gel aan. Ik wissel graag af met de Moisture Surge.

Deze Moisture Surge is afgelopen week mijn favoriete creme geworden: een super fijne gel textuur die zelfs voor een matterend laagje zorgt.
Ik gebruik mijn Sonic brush nu elke avond en ik was meteen verkocht. Al heb ik niet heel erg veel last van onzuiverheden, hij maakt mijn gezicht soft like a baby en daar hou ik van 😉
De Clinique Sonic System is o.a. te koop bij Ici Paris XL voor 98,50 euro. Voor een nieuwe borstel betaal je 15,50 euro. 

5 thoughts on “Clinique Sonic System & 3-stappen plan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *