Braun Silk-épil 9

Vandaag een -voor mij- heel spannende post: ik gebruikte namelijk voor de aller-aller-eerste keer een epilator. Ik was al jaren heel erg benieuwd naar hoe zo’n ding werkte en of het nu veel pijn deed of niet. Ik testte afgelopen week de Braun Silk-épil 9, de nieuwste variant van Braun met extra brede epileerkop. Met trillende beentjes ging ik van start.


First things first: het ding ziet er mooi uit: mooie blauwe accenten en glinsters (Jaaa, they got me). Ik las ook Anja’s review van de Silk-épil 7 nog eens na en wat er nu juist verschillend aan is: de epileerkop. Die is opvallende groter ten opzichte van de vorige. Dit wil zeggen dat je meer haartjes kunt weghalen per handeling, waardoor je benen dus sneller haartjes vrij zijn. Nice!

Ik probeerde de Silk-épil 9 eerst uit op mijn benen, waar hij al haartjes van 0,5mm wegneemt. Het ding maakt redelijk wat lawaai, maar ik ging er voor. De eerste ‘baantjes’ waren pijnlijk en vol ‘aaah’s’ en ‘oooh’s’, maar naarmate je verder doet, raakt het huid ook gewoon aan de pijntjes (al ben ik er niet van overtuigd dat het ooit pijnloos zal verlopen). Eventjes tanden bijten dus. Ik probeerde hem ook uit onder de douche, maar ook hier is de pijn niet minder. Ik verkies om hem zo te gebruiken.

Bij dit pakketje vind je ook een kleiner opzetstuk en een opzetstukje dat als ladyshave kan dienen, wat ik soms ook wel eens handig vind. Verder zit er ook een kwastje bij waarmee je de verschillende opzetstukjes kan reinigen.

Ook leuk om te weten: je kan voor de Silk-épil 7 gerust het brede kopje kopen van de 9. Ze zijn perfect verwisselbaar met elkaar.
Braun Silk-épil 9 kost €119 en voor €199 heb je een setje met gezichtsborstel bij.

18 thoughts on “Braun Silk-épil 9

 1. In het begin is het inderdaad nogal spannend maar ondertussen vind ik epileren eigenlijk helemaal pijnloos. Goed om te weten dat je de epileerkop van de 9 kan kopen voor de Silk épil 7 want die gebruik ik momenteel!

 2. mmm klinkt wel interessant
  ik heb er een van braun ook, maar die kan de echte kleine haartjes niet uittrekken…
  ik zou het ook wel eens onder water willen gebruiken eigenlijk, normaal gezien openen de porieen bij warm water en zou het daarom minder pijnlijk moeten zijn..

  liefs
  Karlien

 3. Handig om te weten dat de brede kop ook op de 7 past. In bad is het minder pijnlijk, maar het lijkt wel of mijn 7 daar de haartjes niet allemaal goed meekrijgt. Ik verkies droog epileren, na een tijdje werd het bij mij echt minder pijnlijk, precies of de haartjes bieden veel minder weerstand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *