Lille: to see

Afgelopen week had ik een weekje verlof en ging ik op citytrip naar Lille. Een vriendin en ik waren er nog niet geweest, dus hoog tijd om hier verandering in te brengen. Ik raakte via Twitter in contact met Use-it, een super leuk en gratis platvorm waar je heel wat kaarten kan vinden voor Europa. Deze maps zijn speciaal samengesteld door locals voor jonge travelers. Je kan ze online bekijken of via de app downloaden, maar je kan evengoed een echt (gratis) exemplaar oppikken bij Toerisme Brussel.

Op voorhand pinden we wat plekjes op Pinterest. Maar along the way kwamen we nog leuke plekken tegen. Daar ter plekke huurden we een Lille stadsfiets, waarmee je voor 1,40 euro van plek tot plek kan fietsen. Overal zijn er fietsstationnetjes voorzien. Als eerste brachten we een bezoekje aan de gratis Zoo de Lille. De zoo is klein maar fijn, en je kan helemaal voor niets diertjes gaan kijken. Hier dichtbij ligt ook de Citadel, waar je helemaal rond kan wandelen. Tijdens de wandeling kom je ook de Pont Napoleon tegen.
Van culturele activiteiten gingen we over naar het tweede punt waar Lille bekend voor staat: shoppings. Van gezellige kleine boutiques in het oude stadshart, naar grote shoppingcentra (Euralille, Galleries Lafayette). Lille is the place to be voor wie wat shopping budget heeft. Voor beautylovers vind je ook heel wat Sephora’s & Kiko Stores in Lille.
Via Air Bnb huurden we een studio net uit het centrum, maar met de V’Lille fiets was je op 5 min in het centrum. Op onze straat waren vooral studentenbars waar je voor 5 euro een cocktail kon scoren tijdens Very Happy Hour. Bar Le Zeppelin is een aanrader.
Om te eten hadden we ons vooral gebaseerd op de tips die we op de Use-kaart terugvonden. Helaas waren alle plekjes waar we naartoe wouden op jaarlijks verlof (ja really), dus helaas hebben we hier niets van kunnen uittesten.
Op onze terugweg naar België haalden we nog een wafeltje uit bij Meert. Dit is een typische specialiteit uit Lille en de bakkerij bestaat als sinds 1761. We stopten ook in Roubaix, waar we perse ‘La Piscine’ wouden bezoeken. Een prachtig Art Deco zwembad uit 1931 waar nu een museum is. Het zwembad van toen doet nu dienst als expositieruimte, maar is volgens mij nog steeds zo indrukwekkend als het toen was.
Zijn jullie al in Rijsel geweest?

2 thoughts on “Lille: to see

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *