Citytrip Brugge met Accor Hotels

Een tijdje geleden boekte ik een weekendje naar Brugge. Ik was daar immers nog nooit geweest (shaaaame) en besloot dat het dus dringend tijd was daar verandering in te brengen. Nu ik in Leuven woon is Brugge al een heel stukje dichterbij. Benieuwd naar mijn citytripje naar Brugge? Lees dan snel verder!


Oorspronkelijk was het plan met twee te gaan. Helaas zei mijn gezelschap very last minute af, waardoor ik dus genoodzaakt was alleen te gaan. Iemand vinden met verlof op donderdag en vrijdag was net te moeilijk. Maar geen nood, ik amuseer me overal, zelfs alleen. Ik besloot voor in’t geval van verveling wat boeken mee te nemen.

Ik mocht verblijven in het Ibis Budget Brugge Station. Trein af en hotel in, dat was super praktisch! Bovendien ligt het station ook nog eens dicht bij het centrum. Donderdag regende het helaas pijpenstelen, dus ik zette mijn valies snel af op mijn kamer en trok er dan met mijn paraplu op uit!

De kamer was… Groen! Groene muren en groene accenten overal. I like. Aangezien het om een budget hotel gaat, moet je geen grand luxe verwachten. De kamer was basic, maar wel met alles wat je nodig hebt! Perfect voor een nachtje of twee te overnachten voor een zachte prijs.

Het centrum is ongeveer 10 minuutjes wandelen vanaf het station, door de regen is dat natuurlijk minder, maar je kan ondertussen wel genieten van het mooie uitzicht: het Minnewater, de leuke huisjes in het Begijnhof. Ik kwam uit op de winkelstraat, waar ik mijn favoriete winkels aantrof: Zara Home, H&M Home, Flying Tiger,… Ik wandelde op mijn gemak door de stad en besloot om de winkels voor de dag erna te laten.

Ik was trouwens een weekje op voorhand ook een Use-It map gaan halen bij Toerisme Brussel, net zoals voor mijn Lille citytrip. Deze mappen worden elke keer geïllustreerd door een andere illustratie en gemaakt voor en voor jongeren. Tips van locals, beter kan toch niet? Ik had op voorhand al wat to eat plekjes uitgekozen en besloot deze op te zoeken omdat het toch maar bleef regenen. Ik nam een lekkere bagel met Violet limonade bij Sanserveria, een super schattige en retro bagelbar! Dikke aanrader! Bovendien kwam ik op mijn weg naar daar mijn avondeten al tegen: Jilles Burgers.

Ik stopte op de grote markt en ging op aanraden van het meisje aan de balie van het hotel ook naar de Expo van Salvator Dali in het Belfort. Dali is een van mijn favoriete kunstenaars, dus was heel blij om zijn werk daar onverwacht te kunnen aanschouwen. Binnenin het Belfort is het trouwens zonder expo ook erg mooi.

‘S ochtends kreeg ik op hotel een lekker ontbijtje met donuts! HELL YES. Super lekker en verse broodjes met een assortiment aan beleg.

Voor dag 2 trok ik terug de stad in, geen regen deze keer. Ik shopte wat spulletjes bij Zara Home en Flying Tiger, want dat hebben we hier (nog) niet. Verder ging ik langs bij Vero Caffe en nam ik mijn HTML boek erbij, samen met een Ice tea en een koffietje. Gezellig!

Conclusie: ik wil graag nog eens terug met een paar vriendinnen en de zon erbij! Brugge is kei mooi!

5 thoughts on “Citytrip Brugge met Accor Hotels

  1. Super leuke post! Brugge is mij ook vrij onbekend terrein. Ik ben er misschien drie keer geweest. Als ik op reis ga kies ik ook altijd voor Accor hotels en in Londen heb ik een "vast" Ibis budget hotel. Als het wat meer mag zijn ga ik soms naar de Ibis styles 😉 Ze hebben over het algemeen een heel goede ligging én zijn betaalbaar voor een student als ik. Ik had er ook nog nooit een negatieve ervaring 🙂 xo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *