TBS: Event Report

tbs

Enrich not exploit, dit is de nieuwe leuze die The Body Shop hanteert. TBS wil hiermee beloven duurzaam om te gaan met aardse bronnen en onze planeet niet uit te putten, maar te verrijken.

TBS

Tijdens het event kregen we een heel leerrijke presentatie over dit nieuwe commitment van TBS. Van de producten zelf, tot de verpakkingen, duurzaamheid staat in elke fase voorop voor het merk. Zo werken ze samen met eerlijke boeren en leveranciers en op die manier om gemeenschappen te helpen groeien. En uiteraard is The Body Shop volledig dierproefvrij en dat vind ik meer dan ooit super belangrijk. Bovendien komt TBS eind dit jaar ook met een gloednieuwe (ook op innovatief vlak) verpakking, volledig vervaardigd van afvalstoffen. Waarover meer later, want vond dit echt cool!

Naast hun nieuwe 2020 commitments kregen we uiteraard de nieuwste gamma’s te zien (en te ruiken). Ik mag jullie voorstellen aan vier nieuwe collecties. First up is niet echt een hele nieuwe, maar eerder een bestseller in een gloednieuw jasje. De Hemp Hand Protector werd door niemand minder dan typograaf/kunstenaar Ben Eine gerestyled. Met de woorden ‘Change’ gaat de man voor een moedige oproep aan iedereen om toch maar een beetje bij te dragen aan duurzaamheid en respect voor onze aardbol. Per tube die je koopt, gaat er €1,50 naar een goed doel, dat je bovendien zelf mag kiezen. Oceanen, mensen, dieren kunnen dankzij dit goede doel beschermd worden.

TBS

Als tweede een volledig nieuwe reeks die de girly girls onder ons zeker gaan appreciëren. British Rose is een hele pure en zoete geur. Deze rozen worden speciaal voor TBS gekweekt en handgeplukt op de Engelse countryside. Dit rozenextract zorgt voor een heerlijk intense geur en zachte huid. Deze reeks zit in een nieuwe, transparantere verpakking. De lichte roze tinten met zwarte toetsen voelt heel luxe aan en de geur is uiterst vrouwelijk.

Drops of youth hebben jullie ondertussen waarschijnlijk al ergens zien passeren. Deze crème staat sinds kort op mijn wishlist. Dagcrème gebruik ik dagelijks en ik vind een fijne geur en textuur echt heel belangrijk. De Drops of Youth dagcrème is een hydraterende crème waarin drie krachtige plantenextracten verwerkt zitten. Edelweiss is beschermend, blauwe zeedistel zorgt voor stevigheid en zeevenkel draagt bij aan celvernieuwing. Volgens mij is dit de perfecte dagelijkse huidverzorging voor mij als bijna-30-jarige. De geur is heel fris en de gel textuur is licht maar toch voedend. Aansluitend bevat deze reeks ook een lotion en een serum.

En voor de iets oudere dames (doelgroep 35+) presenteerden ze Oils of Life, een gamma dat bedoeld is voor de erg droge huidjes die extra hydratatie nodig hebben. Het gamma revitaliseert je huid weer en brengt een stralende glow terug. Bovendien vermindert het zichtbaar tekenen van veroudering. Dit gamma bevat olie van drie zaadsoorten: cameliazaadolie (onverzadigde vetzuren), rozenbottelzaadolie (rijk aan omega 3 en omega 6) en zwarte komijnzaadolie (zeer hoge concentratie aan antioxidanten). Deze reeks bestaat ook weer uit een lotion, een olie-serum & een (gel) crème. Voor mij is de ‘Sleep’ cream het meest interessante product uit de lijn. Het is een nachtcrème die je huid herstelt tijdens je slaap. De textuur voelt heel zacht aan en je hebt met een klein beetje al genoeg. Bovendien voelt de crème helemaal niet vettig aan, wat voor mij een pluspunt is.

Zoals jullie zien, heb ik heel veel geleerd en mooie producten leren kennen bij The Body Shop. Bovendien heb ik weer vanalles te testen. Alles zag er in elk geval veelbelovend uit en ik hoop jullie dat te kunnen bevestigen binnen een paar weken. Go go go testfase!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *