The Chuck Family van Wim De Prez

chuck family

Vandaag laat ik jullie kennis maken met een super schattige en kleurrijke familie: the Chuck Family. Wim De Prez maakt al meer dan 10 jaar de leukste kleurrijke schilderijen en sculpturen.

chuck family

Ik ben altijd al artsy fartsy geweest, al sinds mijn vijfde ging ik meermaals per week naar de tekenschool. Dat ik later dan grafisch ontwerper werd, was voor niemand een verrassing. Toen ik deze samenwerking met kunstenaar Wim De Prez mocht aangaan, was ik dan ook meteen enthousiast.

jupsy

Zijn schattige en kleurrijke monstertjes ogen supercreatief en lief. En met the Chuck family maakt hij kunst toegankelijk voor groot en klein en dat kan ik alleen maar toejuichen, aangezien ik zelf ook een creatief kind was. Vertrekkende vanuit zijn liefde voor sculpturen en felle kleuren maakte Wim een reeks van tien spaarpotten die ideaal zijn om ook kindjes in contact te brengen met kunst. Bovendien zijn ze ook nog eens handgemaakt en geverfd, wat de skills van Wim ook nog eens duidelijk maakt. Met zijn felle kleuren en grappige figuren doet hij me meteen een beetje denken aan Keith Haring en Niki de Saint Phalle.

jupsy

Elke spaarpot heeft zijn eigen uiterlijk, karakter en naam. Speels, relaxed, grappig, luid, allemaal karaktereigenschappen die je ook bij mensen ziet terugkomen. Ik koos zelf voor Jupsy, de feestelijke spaarpot. Met haar grappige blauwe dino uiterlijk gaat ze mijn metekindje zeker nog heel blij maken. Jupsy is volgens de website super spontaan, maar soms ook een beetje melancholisch. Ze houdt er van om nicknames te bedenken voor iedereen ;).

Zijn jullie ook fan van deze kleurrijke en grappige familie? Je kan ze bestellen voor €30 op de webshop van Wim De Prez.

One thought on “The Chuck Family van Wim De Prez

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *