X-GIN: cocoabased gin

xo01

Dat gin de laatste jaren in populariteit steeg, moet ik je niet vertellen. Tegenwoordig vind je wel tientallen soorten gin, afgestemd op ieders voorkeur. Ik wil zelf graag een gin kast aanleggen en ga op zoek naar de mooiste flessen met de beste smaken. Geef toe, het oog wilt ook wat. Ik kreeg vorige week dan ook een echte beauty toegestuurd om te testen. Bovendien is het een specialleke. Gin gebaseerd op cacao. De chocolade freak in mij werd dan ook lichtjes euforisch.

xo04

Xolato is een concept van Peter Messely, een chocolatier in hart en nieren. Peter z’n creativiteit en experimenten met chocolade, smaken en mogelijkheden resulteerde al snel in het geven van demonstraties aan vakgenoten. Hij heeft al meer dan 14 jaar ervaring in het vak en begon met het maken chocoladebelevingen voor bedrijven (gepersonaliseerde chocolade geschenken). Sinds een paar jaar richt hij zich met Xolato ook op de gewone consument, met o.a. chocolade boxen, chocoladeparfaits en sinds kort ook de X-Gin!

xo05

De X-Gin is een vernieuwende gin op basis van Cacaobonen uit Colombia, Hazelnoten uit Piemonté, Amandelnoten uit Avola, Wilde Peper en Vanillestokken uit Madagascar. De naam X-Gin verwijst naar de cacaobonen waar de Inca’s, Azteken en de Maya’s een godendrank mee brouwden. Deze godendrank zorgde volgens hen voor een langere levensduur en meer intelligentie. Deze drank noemden ze Xocolatl.

xo03

De X-Gin ruikt inderdaad naar cacao met een vleugje vanille. In combinatie met Fever Tree Mediterranean (50 ml gin, 150 ml tonic) krijg je een eerder zachte gin tonic. Als je er bovendien de bijgeleverde cacao nibs bij doet, krijg je de ultieme chocolade beleving. De chocolade geur en smaak wordt dan nog versterkt. Ook kan je gin perfect zo drinken, bijvoorbeeld als aperitief.

xo02

De fles zelf oogt ook prachtig (als designer val ik als een blok voor mooie verpakkingen). Mooie Inca geïnspireerde illustraties met een gouden accent, ja dat maakt het dus af he 😉 Bovendien vind je ook quotes van Peter terug op de fles.

xo06

Deze X-Gin vind je terug in de betere online gin shops voor €49,50! (500 ml, 46% VOL). Meer info vind je terug op www.xolato.be. Volg Xolato ook op Facebook en Instagram

One thought on “X-GIN: cocoabased gin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *