Meet Seepje: Laat de natuur je was doen!

seepje01 copy

Het hoeven niet altijd beauty reviews te zijn hier op de blog, dus vandaag even iets anders: Seepje! Seepje is een 100% plantaardig & fairtrade wasmiddel uit Nepal. Met een mooi verhaal (én eco verpakking). Benieuwd?

seepje03

Seepje zeep is volledig natuurlijk en gemaakt van de schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht uit Nepal. Zowel het binnenste van de vrucht als de schillen doen bij Seepje dienst als was ingrediënt. In deze schillen zit saponine: een natuurlijke vorm van zeep die bij aanraking met water vrij komt. Met schillen wassen? Jazeker. Ik probeerde het uit en het werkt prima! Ik ontving een klein katoenen zakje met schillen in neutrale geur. De schillen gooi je gewoon in het zakje bij je was en kan je tot 3x hergebruiken. De schillen vormen niet heel veel schuim, maar toch doen ze hun werk: frisse sokken, frisse hemden!

seepje02

In elk van de drie Seepje schillen (grote) varianten zit 150 gram schillen, goed voor minimaal 30 natuurlijke wasjes. Heel erg verrast door deze manier van was doen!

seepje04

Uiteraard heeft Seepje ook vloeibare zepen (in de mooiste eco verpakking) in twee lekkere geuren: ‘Vrij en blij geur’ en ‘Vers geperste lente geur’. Ik testte deze laatste uit voor bonte was. De geur doet een beetje denken aan ‘bruine zeep’, maar de textuur is veel vloeibaarder. Lekker fris! Ook vloeibaar Seepje doet het goed: een frisse was, en zelfs door de wasverzachter heen ruik je de geur van ‘Vers geperste lente’. De eco verpakking is niet alleen very pretty (ja ik ben een designer), maar ook perfect te recycleren! De binnenzak en dop zijn na gebruik gemakkelijk te scheiden van het kartonnen omhulsel waardoor plastic en karton afzonderlijk kunnen worden gerecycled. Op deze manier besparen ze 70% plastic ten opzichte van een gewone wasmiddelfles.

Wanneer je Seepje koopt, steun je niet alleen de schillenboeren in Nepal, maar ook een meer lokaler project: Siza. Seepje laat mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een onmisbare rol in het productieproces spelen. Lief toch?!

Seepje vind je in België onder andere bij Juttu te Antwerpen, maar je kan ook evengoed on-line bestellen bij seepje.nl! Ik zou zeker de schillen aanraden, gewoon omdat het goed werkt en het eens wat anders is! 😉

Seepje schillen (150 gram, 30 wasbeurten): 7,95 euro – 9,95 euro
Seepje vloeibaar (1l, 25 wasbeurten): 9,95 euro
Seepje pakketten: vanaf 21,95 euro

One thought on “Meet Seepje: Laat de natuur je was doen!

  1. De vloeibare variant klinkt ook goed zeg! De schillen vind ik ook fijn in gebruik en zo veel beter voor het milieu zonder meer moeite te moeten doen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *