Volmer: Aperitif de Provence

volmer04

Tijdens de Antwerpse persdagen is er altijd wel tijd om een glaasje te heffen! Bij Nans* kregen we dit nieuwe aperitiefje aangeboden: Volmer, aperitif de Provence! Dit mooie flesje zou wel eens het drankje van de zomer kunnen worden!

volmer03

Achter Volmer zit dan ook nog eens een mooi verhaal. De ouders van de Belgische onderneemster Annelies Lefere, leerden Madame Volmer kennen in de Provence, en werden goed bevriend met deze dame. Ze vertrouwde haar Volmer recept dan ook toe aan Annelies’ ouders. Dit receptje werd goed geheim gehouden, tot dat Annelies besloot er iets mee te doen, om op die manier Madame Volmer weer een beetje tot leven te wekken. Ze ging op zoek naar distillerie waar ze het goedje kon brouwen en bottelen. Op basis van de regionale rosé wijn, een distillaat van zoete en bittere appelsien, rietsuiker en een geheime kruidenmix wordt Volmer artisanaal geproduceerd. Drie maanden lang rust en rijpt de drank tot Volmer, apéritif de Provence.

volmer01

Ook de verpakking en glaasjes mogen er zijn: een tikkeltje vintage in onze moderne tijd, I like! Je kan Volmer drinken met wat ijs en in combinatie met tonic of cava. De smaak is een beetje bitter, maar toch fruitig en verfrissend.

volmer02

Voor een cocktail met tonic, kan je het volgende receptje gebruiken:

* 7cl Volmer
* 7cl Schweppes Lavendel & Orange Blossom
* Large glass filled with ice cubes
* Decorate with zeste of orange, lemom thyme and a violet flower

Volmer kan je verkrijgen in de betere drankhandel.

2 thoughts on “Volmer: Aperitif de Provence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *