Redken Color Extend Sun

redken

Op vlak van zonneproducten voor je haar testte ik al een en ander uit. Afgelopen maand testte ik het Color Extend gamma van Redken uit, benieuwd?

Ook al ga ik dit jaar waarschijnlijk niet echt op vakantie is het toch belangrijk dat ik zelfs met het Belgische zonnetje mijn haren bescherm. Ik heb zelf geen gekleurd haar, maar wel donkerblond dat in de zomer nogal snel graag te blond ros wordt (en daar hou ik absoluut niet van).

Het Color Extend gamma bevat mangopitolie en ceramide die het haar versterken en hydrateren. Zonnen, zwembadploeteren en spelen in het zand droogt namelijk niet alleen de huid, maar ook je haar. Extra hydratatie is dus een must om je haar glanzend en gezond te houden. De gepatenteerde UV filter blijft zelfs na het uitspoelen je haren beschermen. De producten bevatten Redken’s exclusieve Interlock Protein Network, dat proteïnen levert en het haar op die manier sterker maakt.

redken

Zowel de shampoo als de conditioner zijn heel prettig in gebruik en hebben een fruitige, zomerse geur. De verpakking is ook handig met de ribbels op de fles. Geen vallende flesjes onder de douche dus. Mijn haar is na gebruik zacht en glanzend. En natuurlijk ook belangrijk: ik behoud mijn natuurlijke kleur, zonder ros te worden.

Ook het masker gebruik ik graag in combinatie met de shampoo. Even laten intrekken en uitspoelen voor extra zachtheid. De gele creme smelt in je haar en voedt het extra fel. En dat merk ik: gemakkelijk door te kammen en te ontwarren! Dit gamma is trouwens ook geschikt voor gekleurd of gehighlight haar.

De prijzen zijn niet heel budgetproof (Redken is natuurlijk ook een top salonmerk), maar de producten zijn zuinig in gebruik. Je kan uiteraard ook kiezen om de producten af en toe te gebruiken, wanneer je weet dat je een uitstapje naar de zon maakt ?.

De Redken Color Extend Sun after-sun shampoo kost €20,50 (300 ml), de after-sun conditioner €20,50 (300 ml) en het after-sun mask €28,30 (250 ml). Je vindt deze producten bij de Redken kapper.

One thought on “Redken Color Extend Sun

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *