Maison Margiela – Replica

mm

Sinds kort heeft Ici Paris XL er weer een exclusief parfummerk bij: de nieuwe Replica parfums van Maison Margiela! Ik was hier meteen benieuwd naar en gelukkig kregen we ze tijdens de laatste Ici Paris persdag te zien/ruiken in real life!

mm

Binnen het ‘Replica‘ gamma zitten tien unieke geuren met elk een verhaal: een dag aan het strand, een avond op de kermis, de geur van lipstick en blush, een nacht in een rokerige jazzclub,… Martin Margiela speelt met herinneringen uit zijn eigen jeugd en leven en probeerde die herinneringen zo goed mogelijk in een geur om te zetten.

mm

En verbazingwekkend genoeg geven de geuren echt perfect dat moment weer: je ruikt de zoete suikerspinnen in ‘Fun Fair evening’, het rokerige uit ‘Jazz Club’,… Bovendien vind ik de vormgeving van de flesjes ook echt heel stijlvol: een simpel etiket zonder veel poespas: de naam van de herinnering en de plaats en datum: van de jaren ’50 tot meer hedendaagse, Margiela haalt zijn herinneringen allemaal op met deze parfums.

Deze tien memoires zijn sinds kort te verkrijgen bij Ici Paris XL voor €115 (100 ml).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *