Festival Report: Pukkelpop faves

pkp16

That time of year again, na een jaartje skippen, was ik dit jaar weer op Pukkelpop voor de drie volle dagen. Ik lijst voor jullie even mijn favorieten op!

Oh boy, good to be back! Met veel zon en af en toe een regenbui toch wel een topeditie! Goed voorbereid als ik ben, maakte ik op voorhand mijn to-see lijstje.

Op dag 1 (woensdag niet meegerekend) stonden onder andere Chvrches en Bloc Party op mijn lijstje. Met haar lieve stem en uiterlijk legde Lauren Mayberry en haar band een topparcours af. Helemaal op z’n plaats in de Marquee. Elektronische deuntjes en zeemzoete teksten: yes please.

Ook Bloc Party en zanger Kele konden me weer bekoren. Oldies never get old en ook hun nieuwe nummers steken weer in een herkenbaar Bloc Party jasje. Hun nieuwe, vrouwelijke drummer past voor mij helemaal in het plaatje. Girlpower en slagkracht, hell yeah!

pkp16

Op dag 2 spande voor mij M83 de kroon. De Franse band bracht het feest naar de Marquee en zorgde ook nog eens voor vette visuals. Voor mij de eerste keer dat ik ze live zag en ze stelden niet teleur. Fijne elektronische pop met goeie zang, meer heb ik niet nodig. Verder zag ik vrijdag nog Róisín Murphy en zij krijgt van mij de prijs voor het ‘zotste’ wijf: tientallen gekke hoedjes en outfits. Een beetje loco in de coco, maar zingen kan ze natuurlijk ook. Een fijne mix van oude en nieuwe nummers. Ook Jamie Woon zag ik nog eens live, en oh boy, hij is zijn jazzy feels nog niet verloren. Met de twee coolste backing voices ooit ook, haha. De verrassing van Pukkelpop 2016: Craig David, jawel helemaal terug uit de nillies en hoe, echt heel goed geamuseerd met zijn oude hits!

De laatste dag ging ik voluit voor het hardere werk: Biffy Clyro veroverde opnieuw mijn hart met toppers zoals ‘Captain’, in volle zon en blauwe lucht op de Mainstage. De prijs voor knapste en zweterigste man gaat naar Simon Neil ;). Heel erg van genoten! Zaterdag ging ik ook langs The Shelter voor nog wat meer nostalgie: Thrice. Snoeiharde gitaren, maar met zalig goeie stem van Dustin Kensrue. Afsluiten deed ik uiteraard met Oscar & de Wolf, die voor mij echt een perfecte plaats kreeg op de Mainstage. Hun liedjes werden in een iets meer partyproof jasje gestoken en dat kon iedereen wel bekoren. Meer Belgische afsluiters please.

Pukkelpop memories with these babes ? #weirdos #pkp16

Een foto die door latanie is geplaatst op

Wat waren jullie favoriete acts van deze Pukkelpop editie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *