Uitgetest: Uzuma slim sapkuur

uzuma

Ik mocht afgelopen week een sapjesprogramma van Uzuma uittesten. 100% groene en RAW sappen die je lichaam een detox geven of op het gewenste gewicht brengen.

uzuma

Ze hebben een heel aantal programma’s die je kan volgen. Zo is er o.a. ‘Fit‘ (op aanvulling van je dagelijkse portie groentjes en fruit) en ‘Steady‘ (om op gewicht te blijven). Verder is er ook een Detox gamma om je lichaam eventjes helemaal te ‘resetten’ en een ‘Slim‘ programma, om op een ‘gezonde’ manier enkele kilootjes kwijt te geraken. Ik zeg er wel degelijk ‘gezond’ bij omdat ik me meestal wel vragen stel bij zulke crashdiets.

Wat ik wél wil meegeven is dat de sapjes effectief 1 kg groenten en fruit bevatten (per 240 ml) en je op een dag dus zéker je hoeveelheid binnenkrijgt. Zeker als je weet dat je bij de Slim kuur 7 flesjes per dag mag drinken. Je krijgt de juiste voedingsstoffen dus écht wel binnen, dus op die manier kan je het wel gezond noemen. Omdat ik toch al enkele maanden (tevergeefs) probeer om weer in mijn favoriete broek te geraken, wilde ik toch graag het Slim programma uittesten. Ik vind mezelf niet te dik, maar sinds enkele jaren zijn er toch een paar kilo’s bij die ik er liever weer af zie 🙂 Ik kreeg een progamma van 4 dagen toegestuurd. In een grote doos werden de bevroren flesjes op mijn deurmat geleverd.

Ik startte vrijdagochtend voor mijn eerste dag en probeerde die dag ook ineens alle smaken uit! In het algemeen valt de smaak echt beter mee dan ik dacht! Voor de oranje sapjes (met o.a. wortel) waren mijn favorieten. Ze doen me een beetje denken aan sommige ACE drankjes. Ook de groene sapjes (met o.a. brocoli) vind ik best te pruimen. En de twee rode? Tsja, daar zit rode biet in en dat vind ik écht niet lekker. Die gingen er dus het moeilijkste aan in ;).

uzuma

Dag 1 verliep goed en zelfs op een after work feestje heb ik me van de chipsjes kunnen afhouden! Het is ook aanbevolen 2 liter water bij de sapjes te drinken. Hiervoor is er een hele handige app die aangeeft wanneer je een sapje of een glas water moet drinken! Dit helpt écht wel. Of ik honger heb gehad? Eigenlijk niet. Tegen dat je maag begint te knorren, mag je alweer een nieuw flesje.

Dag 2 was op een zaterdag en door de dag verliep alles prima. Tot ‘s avonds. Ik ging uit met een vriendin en tegen de nacht kreeg ik wel grote honger, logisch als je weet dat je je laatste flesje om 20u mag drinken. Ik raad je dus aan om zo’n sapjeskuur vooral door de week te volgen. Ik moest ‘s nachts nog naar huis rijden en voelde me toen wel eventjes licht in mijn hoofd en heb onderweg een klein speculaasje gegeten tegen de flauwte. Verder wel flink alle sapjes & water op.

uzuma

Op dag 3 was ik zo goed als een hele dag thuis, maar merkte wel dat ik de smaken van de sapjes een beetje beu werd. Enkel de oranje sapjes met wortel smaakten me nog goed. De rest ging iets minder vlot, maar alsof hield ik vol. Ik merkte wel dat ik het een beetje koud had doorheen de dag (waarschijnlijk door de kuur) en dronk een citroenthee tussen het waterdrinken door.

Ook op dag 4 smaakten de sapjes me minder goed, maar ik heb volgehouden! Ook omdat ik het resultaat (-2,5 kg) wel echt de moeite vond en dit niet verloren wou laten gaan 😉

In het algemeen is de Slim kuur me dus prima bevallen en ben ik tevreden van het resultaat. Ik heb niet echt hoofdpijn gehad juist naar het einde van de avond toe voelde ik me wat ‘leeg’. Slapen ging ook veel vaster dan voordien en dat was mooi meegenomen. 4 dagen niet eten was helemaal niet gemakkelijk, maar het is ook een beetje een gewoonte aankweken denk ik. Ik weet nu ook dat ik best wel aan dat ene ijsje of chipsje kan weerstaan, en dat vind ik wel super. Ook het 2 liter water drinken zit er nu wel goed in. Ik dronk al best veel, maar merk toch ook dat vooral het water drinken ook veel doet. Het programma liet me realiseren dat ik vaak eet uit verveling, onzekerheid of gewoonte… en niet zozeer uit honger!

Ik weet dat de afgevallen kilo’s er waarschijnlijk niet allemaal zullen afblijven, maar het Slim programma zet je alvast op weg om de goede weg uit te gaan als je wat wil afvallen. Ik ga in elk geval proberen om zeker 2 liter water te blijven drinken en om af en toe ook eens leren nee te zeggen tegen snoep of snacks. Het vraagt dus allemaal heel wat karakter, maar ik zou het wel opnieuw proberen (misschien probeer ik het Detox programma wel eens).

Je kan het slimprogramma vinden voor o.a. 3 dagen voor 73,50 euro. Mocht je eerst eens alle smaken willen uitproberen, dan is er ook een proefpakket.

7 thoughts on “Uitgetest: Uzuma slim sapkuur

  1. Wow, ik denk niet dat ik zo vier dagen enkel sapjes zou kunnen drinken! Zou graag iets hebben dat ook wat vaster is. Maar chapeau dat je dat volgehouden hebt! Het resultaat zal er ook wel naar zijn 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *