Event Report: Origins Mask Party

origins

Vorige week was ik te gast op een heuse ‘mask party’ van Origins. We werden uitgenodigd in het mooie interieur van Cosma Foodhouse in Mechelen, voor een fijne avond vol uitleg, hapjes en experimenteren.

origins

We kregen een mooie uitleg van elk masker apart: het beste gebruik voor elk masker, een omschrijving van de ingrediënten. Ook nieuwe maskers passeerden de revue, maar zeker ook hun bestsellers (bijvoorbeeld Drink Up & Out of Trouble). Ruiken, smeren en ten slotte uitproberen. Op basis van onze wensen kregen we een masker toegewezen. Ik heb zelf geen moeilijke huid en wilde graag iets heel hydraterend, iets dat tegen mijn vettere T-zone zou helpen én iets zonder scrubkorrels (bruin vakantievelletje behouden, jeweetwel.) Ik ging voor het ‘Drink Up‘ 10 minute mask. Origins heeft sinds kort ook een ‘mask primer’ waarmee je masker nog effectiever werkt. Het ‘Drink Up’ masker heeft een fijne, eerder dunne textuur die vlot aan brengt. Het resultaat is een gehydrateerde huid met een lichtjes gematteerd gevoel, ideaal dus. Dit masker wast ook gemakkelijk af (in tegenstelling tot sommige klei masker die wat meer werk eisen). Verder zag ik ook hoe collega-bloggers een combinatie van maskers probeerden voor verschillende zones op het gezicht. Aan maskers combineren had ik eigenlijk nooit gedacht, maar dat kan dus prima!

Ik kreeg ook nog een ‘Maskimizer‘ primer mee & koos het nieuwe ‘By All Greens‘ masker uit om thuis te proberen. Dat is er eentje met spinazie extracten, groene thee en het schuimt lichtjes wanneer je het aanbrengt. Het zou je poriën diep moeten reinigen, maar hierover later meer!

Gebruiken jullie wekelijks een masker om je huid te verwennen?

6 thoughts on “Event Report: Origins Mask Party

  1. Wat een leuk event! Ik had zelf ook nog nooit gedacht aan het mixen van maskers. Ik gebruik er toch wel eentje om de zoveel dagen, gewoon om de huid eens rustig te hydrateren en wat extra zorg eraan te geven, zeker in deze koudere dagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *