Cinq Mondes: Ointment of Youth

cinqm

Ik testte afgelopen maand Ointment of Youth, een dagcrème met ingrediënten van maar liefst zeven Chinese planten, uit van een nieuw merk, Cinq Mondes. Zelf koos ik voor de variant voor de normale huid, maar er zijn ook crèmes voor een droge of een gecombineerde huid.

cinqm

Het flacon bevalt me meteen: met het pompsysteem kan je gemakkelijk en hygiënisch doseren, dikke plus! De textuur is lekker fris en voor de normale huid eerder aan de dunne kant. De dagcrème trekt snel in, wat ik perfect vind voor ‘s morgens. Ik kan er bijna meteen mijn foundation over aanbrengen. De geur is fris en aan de kruidige kant, maar niet overheersend. Deze dagcrème moet de veroudering, door stress en uitdroging, van de huid tegengaan. De formule bevat een gepatenteerd bestanddeel dat het hydratatieniveau van de huid op peil moet houden. Geen droge plekjes meer dus. Aangezien ik 30 ben, zijn de eerste rimpels daar, en dus blijf ik mooi en fervent smeren ;). Mijn huid voelt zacht en gehydrateerd aan en met een flacon van 50 ml, kom je volgens mij ook lang toe. A little goes a long way!

Aan de dagcrème voor de gecombineerde huid werden extracten van rijstpoeder, wat voor een matterend effect zorgt, en salie, wat een zuiverende werking heeft, toegevoegd. In de dagcrème voor de droge huid zitten plantaardige ceramiden om de huid te beschermen tegen effecten van buitenaf.

Ointment of Youth is in drie varianten verkrijgbaar in de webshop van het merk en bij 1000 verkooppunten, voor €69 (50 ml).

7 thoughts on “Cinq Mondes: Ointment of Youth

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *