Meet Hentho gin!

hentho

Afgelopen week gingen Saskia en ik voor MllsDeMode en Latanie naar de Antwerpse persdagen. We werden door Global Image uitgenodigd om tijdens alle persbezoeken door lekker te gaan eten bij Flâneur!

hentho

Alvorens aan de heerlijke spaghetti te beginnen, gingen we eerst voor een aperitiefje. We kozen voor een heerlijke gin tonic met de Antwerpse Hentho Gin! Niet alleen lekker, maar ook een flesje met een familie verhaal uit het Antwerpse. Vader (Hendrik) en zoon (Thomas) die op een (waarschijnlijk zatte ;)) avond beslisten dat ze samen een gin gaan brouwen. Het begon met een sterk amber gekleurde gin  die volledig geproduceerd werd in een Antwerpse distillerij. De smaak is kruidig en mannelijk.

hentho

Saskia en ikzelf testte daarentegen de nieuwste telg uit de Hentho familie uit: de Noah editie, genoemd naar Thomas’ zoontje. In tegenstelling  tot de ’12’ is dit een witte Londen citrus gin. Een heerlijke gin met een overheersende citrussmaak, wat ik zelf enorm kan appreciëren. De gin heeft geen alledaagse smaak, maar daarom vind ik ‘m net zo lekker. Je drinkt ‘m best met een neutrale tonic, zodat de smaak van de gin zelf goed doorkomt.

Je kan deze op-en-top Belgische (familie) gin onder andere vinden op Gintonicstore.be voor €39,95 (500 ml).

4 thoughts on “Meet Hentho gin!

  1. Ha, daar hebben wij ook voor gekozen! Was héél lekker, maar er zat wel flink wat gin in ons glas! 😉 Daardoor vond ik hem wel een beetje “straf”, maar zeker niet minder lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *