Kérastase Specifique

Kérastase Specifique

Ik testte afgelopen maand twee producten uit de Kérastase Specifique lijn, die niet alleen je haar verzorgt, maar specifiek je hoofdhuid. Elk product pakt een specifiek probleem aan.

kr

Ik testte de anti-roos shampoo en een masker uit voor een gehydrateerde hoofdhuid. Het talg op je hoofdhuid houdt vervuilde deeltjes vast en kan er op zo voor zorgen dat je haardos er minder mooi uitziet. Daarom voorziet Kérastase een speciale lijn om ook je hoofdhuid te verzorgen. Deze lijn bestaat uit drie stappen: eerst moet je een dubbele reiniging doen met een kleimasker en een speciale sonische borstel, daarna volgt een kalmerende massage met de Masque Hydra-Apaisant en tot slot doe je een intensieve kuur met ampoules. Ik testte de shampoo en het massage masker uit.

De Bain Anti-Pelliculaire shampoo is een dikke witte massa, vergelijkbaar met de textuur van Head & Shoulders, die je flink moet inmasseren. Ik heb zelf niet erg last van schilfertjes, maar ik heb wel soms een droge hoofdhuid. Beter voorkomen dan genezen dus. De geur is eerder aan de kruidige kant, prima maar niet mijn favoriet. Het maakt mijn haar wel echt heel zacht en proper.

Het Specifique Masque Hydra-Apaisant ruikt daarentegen heel erg lekker. De gel textuur brengt gemakkelijk aan over het hele haar, focus je daarbij vooral op je hoofdhuid ofcourse. Daarnaast masseert het gemakkelijk in, dat moet je zo’n drie minuten doen. Het masker maakt mijn haar super glad en heel erg gemakkelijk doorkambaar. Ik had zelfs geen doorkam spray nodig bij dit masker. De lekkere geur blijft goed hangen en maakt mijn haar ook niet vet. Mijn hoofdhuid is lekker gehydrateerd en mijn haar zacht.

Het Kérastase Specifique is verkrijgbaar bij de Kérastase kapper. De Bain Anti-Pelliculaire shampoo kost €23,40 (250 ml), het Masque Hydra-Apaisant €41,70 (200 ml). Niet erg goedkoop dus, maar als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid kan zo’n fijne massage wel heerlijk zijn!

5 thoughts on “Kérastase Specifique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *