DIY: American pancakes

pan01

Vandaag misschien wel het lekkerste ontbijtje ooit: American pancakes! Ik volgde een receptje dat ik vond via OhMyFoodness en dat lukte van de eerste keer, easy peasy, zelfs voor dit keukenwonder (ahum).

pan02

Wat heb je nodig? (Ik kreeg er zo’n 8 kleine pancakes uit)

– 3 eieren (voor extra fluff, voeg 1 extra eiwit toe)
– 120 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– 150 ml melk (volle, halfvolle, amandel, whatever you like)
– beetje zout
– boter of olie voor je pan
– decoratie naar keuze: ik ging voor bloemsuiker, ahorn siroop en passievrucht.

pan03

Begin met de 3 eitjes te scheiden en het hou het eiwit apart. Doe alle andere ingrediënten samen en roer even om met de hand tot een gladde mix. Klopt dan de eiwitten stijf, zij zullen er voor zorgen dat je pancakes extra fluffy worden! Spatel voorzichtig de eiwitten onder de rest van je mengsel. Et voila, het bakken kan beginnen.

Verhit je pan tot ze warm is en bak je pancakes in wat boter (ik gebruikte Solo vloeibaar) of olijfolie/kokosolie. Maak ongeveer pannekoekjes van zo’n 10 cm. Omdraaien gaat lekker gemakkelijk omdat ze zo dik zijn!

Stapel je pancakes en dresseer naar wens. Ook lekker met Nutella of Maple Syrup, voor een echte Amerikaanse touch! 😉

5 thoughts on “DIY: American pancakes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *