Glutenvrije noedels Action

noedels

Tijdens een shoppingspree bij Action besloot ik deze glutenvrije noedels mee te nemen om eens uit te testen. Glutenvrije noedels met slechts 9 kcal per 100g? Challenge accepted!

noedel

De Zero Noodles komen in een soort van vacuum verpakking van 200 gram (goed voor ongeveer 1 portie) en ze bevatten geen koolhydraten, gluten of vet en slechts 9 kilocalorieën per 100 gram. Ze zijn gemaakt op basis van glucomannan vezels, die uit de Konjac plant gewonnen worden. Van de wortel van deze plant wordt poeder gemaakt waarvan vervolgens, na absorptie van water, spaghetti, rijst of nooedels gemaakt. (Bij Action vind je ze alle 3) De gucomannan vezels zouden ondanks hun extreem lage calorische waarde wel een vol gevoel geven.

De noedels komen min of mee kant en klaar in de verpakking. De noedels dien je enkel even af te gieten (ze worden verpakt in vocht) en af te spoelen onder de kraan. Wat me wel meteen opviel is de geur: ieuw. Echt smakelijk wat die niet, een beetje een visgeur. Na het weggieten en afspoelen van het ‘sap’, was de vieze geur gelukkig wel grotendeels weg. Volgens de verpakking moet je de noedels niet meer koken, maar wel zo’n 2 minuutjes mee laten sudderen met de rest van het gerecht. Ik ging voor een kip-curry woksausje met kokosmelk.

noedels

Hoe is de smaak? Ondanks dat de geur zo vies was, valt de smaak in een gerecht eigenlijk reuze mee: vrij neutraal. De noedels op zich hebben niet veel smaak, maar wel een redelijke ‘bite’ (wel wat taaier dan gewone pasta of noedels). Het is dus wel belangrijk om een goeie saus te gebruiken of lekker met kruiden te werken en die zo’n 3-4 minuten te laten trekken in je noedels. Ze vullen ook goed, wel is 100 gram per portie heel weinig, dus ik at wel bijna een heel zakje op (200 g).

De Zero Pasta’s zijn exclusief bij Action te koop is voor € 0,99 per zakje van 200 gram. Je hebt naast de noedels ook nog een pasta en rijstvariant. Ik wil de andere twee ook nog graag proberen en ga me niet laten afschrikken door de geur (die blijkbaar wel typisch is aan producten op basis van de Konjac plant).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *