Matrix RAW Uplift

raw

Enkele weken geleden mocht ik de nieuwste Matrix Biolage RAW lijn als eerste uitproberen bij sterkapper Clientology in Antwerpen. Is er in mijn sluike coupe toch volume te krijgen?

raw

R.A.W. staat voor Real, Authentic, Wholesome. Het is een haarverzorgingslijn – tot 100% natuurlijke ingrediënten – zonder compromissen. Tot 99% biologisch afbreekbare formules- zonder sulfaten, siliconen of parabenen. De natuurlijke ingrediënten moeten je haar reinigen en verzachten. Verder zou je haar ook meer volume moeten krijgen, gevoed en glanzend moeten aanvoelen. Sounds good right?

Het Matrix RAW gamma bestaat uit 3 lijnen: nourish (dof & droog haar, op basis van quinoa & honing), recover (voor beschadigd en verzwakt haar, op basis van Yucca & Goji besjes) & uplift (voor fijn en sluik haar, op basis van zwarte sesam & pompelmoes).

Uiteraard konden ze bij Clientology meteen vaststellen dat voor mij het ‘Uplift’ gamma uitermate geschikt is. Ik heb weinig, fijn haar dat snel vet wordt en waar ook amper volume in te krijgen is. Verder mag ik ook niet te veel van de conditioner gebruiken, zodat mijn haar niet te zwaar wordt.

De Uplift shampoo is op basis van pompelmoes & zwarte sesam, de conditioner op basis van Japanse klei. Mijn ervaring? Ookal zitten er geen parabenen of siliconen in, de shampoo schuimt toch aardig. De geur is lekker fris, je ruikt vooral de pompelmoes. Wanneer ik mijn haar fohn, zit er toch iets meer volume in dan gewoonlijk (niet zoveel als bij Clientology, maar toch merkbaar meer). Met de 100% natuurlijke oil-mist moet ik heel voorzichtig omspringen, want het is al snel te veel voor mijn dunne coupe. Verder wel fijn te gebruiken als treatment wanneer mijn haar toch al vettig is. Mijn haar blijft zo’n 2 dagen helemaal niet vettig, terwijl ik het normaal om de dag toch moet wassen en dat is ook een hele prestatie.

raw

Ik vind niet alleen het RAW gamma fijn in gebruik, ook het idee er achter. Ook de verpakking is super leuk en smoothie-like en bovendien ook gemaakt uit 100% gerecycleerd materiaal. Verder spoort Matrix ook de kapsalons aan om milieuvriendelijker te zijn aan de hand van een checklist. Leuk idee toch?

De Matrix Biolage RAW producten zijn sinds kort verkrijgbaar bij je Matrix kapper.
RAW Shampoo’s: 19,54 euro
RAW klei conditioners: 24,58 euro
RAW Oil-mist: 26,64 euro

9 thoughts on “Matrix RAW Uplift

  1. Wat een fijne tip. Ik heb heel sluik en fijn haar. Eigenlijk moet ik t elke anderhalve dag wassen. Zo snel wordt het vet. Dus alles wat dat verbeterd is al een pre. Deze ga ik uitproberen

  2. Klinkt als een fijn product. Tot 100% is natuurlijk is altijd extra fijn. Niet geschikt voor mijn haar denk ik. Ik heb achterlijk volle bos die ik probeer te beheersen met krul en stijltang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *