Cinq Mondes ochtend ritueel

cm

Ik probeerde het merk Cinq Mondes al eerder uit via een dagcreme. Vandaag breidt mijn skincare stash uit met nog 3 producten van het merk.

cm02

Zowel je ochtend als avond ritueel zouden moeten draaien om het reinigen en voorbereiden van je huid. Ik mocht van Cinq Mondes 3 producten testen die ervoor zorgen dat je met een frisse huid begint alvorens aan je make-up te beginnen. Als eerste kan je je gezicht reinigen met een cleansing balm op basis van bloemen. De dikke pasta breng je aan op het gezicht (en eventueel op je décolleté) en masseer je met met wat water. Je hebt gelukkig niet veel nodig (ongeveer twee erwtjes) van de pasta en met een tikje water vormt het zich om tot een melk achtige vloeistof. De pasta haalt mijn make-up goed weg (ook waterproof mascara) en ik durf de pasta ook wel te gebruiken op mijn Sonic Brush. De geur is een beetje kruidig met een bloemige toets. (38 euro voor 150 ml)

Hierna kan je met de lichte gezichtsscrub (op basis van zaden en bloemen) je huid een paar keer per week extra in de watten leggen. De dode huidcellen worden verwijderd en de scrub laat je gezicht super zacht en fris achter. De scrub breng je aan op een vochtig gezicht en masseer je dan lichtjes in. De fijne textuur zorgt er voor dat je hiermee niet te hard kan scrubben.

cm

Als laatste een verfrissende mist die Cinq Mondes zelf ‘Pluie de Fleurs‘ noemt. Een eau de beauté dat je instant een verfrissend gevoel geeft. Ik gebruik zo’n mist graag ook doorheen de dag om even op te frissen, zeker wanneer het warmer is. (29 euro voor 150 ml)

Bovendien zijn de producten uit dit gamma enkel op basis van natuurlijke ingrediënten, zonder parabenen, siliconen, minerale oliën of toegevoegde kleurstoffen. Perfect voor de gevoelige huidjes.

Ik vind het bloemengamma van Cinq Mondes een fijne afwisseling in mijn skincare verzameling en gebruik de lichte scrub het liefst (onder de douche). Wie houdt nu niet van een babyzacht velletje? Dit gamma is verkrijgbaar in de webshop van het merk en bij 1000 verkooppunten.

7 thoughts on “Cinq Mondes ochtend ritueel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *