Sun’s out. Guns out.

l04

Nu dat de lente toch eindelijk beslist heeft op te dagen, wil ik jullie enkele producten voorstellen om jullie haar te beschermen tegen de zon. Zowel Redken, L’Oréal Pro & Kérastase hebben speciaal een zonnegamma voor je coupe.

l03

L’Oréal Pro Solar Sublime: een lijn met Pracaxi olie: een hele voedende olie met anti-oxidanten die je haar opnieuw gaat voeden en beschermen tegen agressies van buiten af, ook tegen UV-stralen. Dit gamma bestaat uit een shampoo (15,40 euro 250 ml). Een beschermende spray die je voor & tijdens het zonnen kan aanbrengen. Hij zorgt niet alleen voor beschermen maar ook voor een extra glans (17,60 euro 125 ml). En er is ook een romig masker dat gaat focussen op beschadigde zones. (22,45 euro 200 ml)

l02

Kérastase Soleil: Dit gamma testte ik al eerder uit, maar er zijn nu producten toegevoegd: o.a. een CC cream & een Aqua Seal spray. Ook dit gamma voorziet je haar van een UV-filter om het te beschermen. Bovendien zorgen Ceramiden voor een intens herstel van beschadigde lokken en zorgt een minerale olie & een plantaardige wax voor een anti-frizz effect. Dat kunnen we wel gebruiken tijdens extra moist dagen 😉 Vooral de CC cream vind ik een interessante toevoeging: een niet vette creme die je kan aanbrengen voor, tijdens of na blootstelling aan de zon. (24,20 euro 200 ml). Ook de Aqua Seal is voor mij nieuw: een spray die je haar helpt waterdicht te maken, zodat het zijn vocht niet verliest. (24,20 euro 125 ml)

l01

En ook de Redken Color Extend Sun serie testte ik vorig jaar al uit. Dit jaar zit er een nieuwe ‘Reflective Glow’ spray in het gamma. Dit gamma is er vooral voor de gekleurde coupes en zal dankzij de UV-filter ook je kleur beter schermen tegen afgaan tijdens het zonnen. De glow spray is vergelijkbaar met die van het Solar Sublime gamma: geeft glans en gaat voeden wanneer nodig dankzij mango olie. Handig voor in je dag en om doorheen de dag weer aan te brengen. Aftersun Shampoo (22,80 eur0 300 ml), Aftersun Mask (36,40 euro 250 ml), Reflective Oil Spray (30,45 euro 125 ml).

Wat gebruiken jullie om je (gekleurd) haar te beschermen tegen de zon?

10 thoughts on “Sun’s out. Guns out.

  1. Eigenlijk bescherm ik mijn haar zowel mijn gezicht niet tegen de zon. Best slecht. Ik denk dat ik dat maar eens moet doen. Deze producten/collecties lijken me wel goed, die moet ik onthouden!
    Liefs,
    Elles

  2. Hmm misschien heb ik onder een steen geleefd hoor, maar ik heb echt nog nooit gehoord, laat staan bedacht, om mijn haar tegen de zon te beschermen. De rest van mijn lijf wel natuurlijk?

  3. Ik gebruik eerlijk gezegd geen extra product om mijn haar te beschermen tegen de zon, behalve dan af en toe een pet of hoed. Maar wellicht is het zeker wel iets om over na te denken

  4. Ik bescherm mijn haar eigenlijk ook niet tegen de zon. Iets om in gedachten te houden. Redken vind ik een heel fijn merk, dus zal eens informeren bij mijn (Redken) kapper.

  5. Zelf heb ik me haar niet gekleurd. Ik verzorg mn haar door vaak een masker in mn haar in te brengen. Altijd weer even zacht haar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *