3x shelf space

Ik woon ondertussen al een tijdje in mijn nieuwe appartement, maar onlangs had ik eindelijk de tijd om wat extra ruimte te creëren.

Ik ben niet van plan om veel tegen mijn muren te hangen, want ik weet hoeveel werk het is om ze weer mooi glad te krijgen. 😉 Ik beperkte me dus tot wat wandrekjes en -planken, zodat ik toch wat extra spulletjes kwijt kan. Fotolijstjes krijgen op die manier ook een plaats.

Als eerste de welom bekende Lack wandplank van Ikea: deze eenvoudige, maar ‘zwevende’ plank is gemakkelijk op te hangen met een onzichtbaar systeem. Handig! Ik wil mijn muren zo minimalistisch mogelijk houden, dus you’re not welcome schroefjes/nagels/haakjes. Deze plank is perfect voor boven mijn zetel. Zo krijgen mijn fotokaders en mijn plantjes een plek in het zonlicht. Bovendien is de Lack wandplank ook maar €9,99. What a steal.

De tweede ruimte was wat moeilijker op te vullen. Boven mijn wasbak in de keuken wilde ik ook graag wat extra ruimte voor potjes en kookboeken. Helaas pastte de Lack wandplank hier niet tussen met zijn 110 cm. Ik moest dus op zoek naar een ander, maar vergelijkbaar alternatief. Ik koos ervoor om twee kleinere plankjes van Freetime langs elkaar te plaatsen, op verschillende hoogtes. Ik vind het resultaat met mijn keukentegels ook heel geslaagd. Happy camper!

rek

Als laatste een rekje dat ik destijds moest hebben: het Tomado-rekje van Hema. Nog vooraleer ik oog had op een appartement, had ik dit schatje al gekocht voor zo’n €40. Het eenvoudige retro rekje hang je op zoals je wil. Je kan de schappen op eender welke hoogte hangen en het uitbreiden met nog een rekje. Omdat het helemaal wit is, past dit perfect in mijn interieur. Dit rekje hangt in mijn slaapkamer en zal regelmatig een update krijgen qua spulletjes. Ik hou ervan om mijn prulletjes en potjes regelmatig te wisselen van kamer.

Hoe zorgen jullie voor extra bergruimte?

9 thoughts on “3x shelf space

  1. Plankjes zijn altijd zo handig om dingen op te zetten, wat heb jij een leuk interieur zeg en die plankjes in de keuken maken het veel levendiger!

  2. War leuk allemaal plankjes! Maakt het allemaal levendiger! Je zet me aan het denken voor mn eigen interieur 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *