De beste zonnecrèmes op een rij

zon02

Bon, vandaag stond de thermometer op maar liefst 29 graden! Hoogtijd om jullie up-to-date te houden over de nieuwste en beste zonneproducten op de markt. Ik som ze even voor jullie op!

zon08

Deze ‘Waterlovers’ lijn van Biotherm is perfect voor waterratten zoals mij. Als ik op vakantie ben, hang ik liefst zo lang mogelijk in het zwembad: dobberend op een luchtmatras of beentje in het water: I love it. Deze waterproof lijn kan je aan brengen op de droge en natte huid en blijft dus ook in het water extra goed zitten. Perfect beschermd dus, ook IN het water. Bovendien zijn ze ook nog eens milieuvriendelijk dankzij zijn SPF-filters en het ecologisch parfum en verpakking. Deze crèmes hebben een smeltende (niet zo vette) textuur en ze maken de huid niet wit. Double win dus! De producten uit de Waterlovers lijn zijn in factor 15, 30 en 50 verkrijgbaar. De Biotherm zonneproducten vind je o.a. bij Ici Paris XL. Prijzen liggen rond de 20 euro per product (200 ml).

zon07

Ook dit fijne apothekers merk heeft een aangename zonnemist. Dankzij het spray flacon verstuift het product een fijne nevel die bijna kleurloos is. Ook absoluut niet vettig of dik & met een heerlijke a-typische zonnebrandgeur 😉 Dit zijn kenmerken die ik alleen maar kan toejuichen. Well done Uriage! Perfect voor mensen die ook niet houden van plakkerige zonnecrèmes. De Uriage BARIÉSUN (200 ml) vind je voor zo’n 13 euro bij je (online) apotheker.

zon06

Deze blauwe klassieker kan ook niet ontbreken. Ook Nivea komt met een (kidsproof) gamma dat bovendien ook vriendelijk is voor je kleren. Geen vettige zonnebrand vlekken meer op je topje dus en bovendien ook met een hoge factor die je ook beschermt in het water. Je kan deze Protect & Hydrate o.a. vinden bij Kruidvat voor 14,89 euro (200 ml).

zon05

Ook bij Eucerin gaan ze dit jaar voor spray variant die transparant blijft. De Transparente Sun Mist Dry Touch SPF 30 verstuift lekker fris en met zijn SPF30 ben je goed beschermt tegen de blakende zon. Bovendien is hij ook ultra geschikt voor de gevoelige & acnegevoelige huid. Nog een toevoeging in de CC cream met SPF. Zo is je gezicht niet alleen blemish free, maar ook nog eens perfect bescherm tegen de zon. De hoge zonbeschermingsfactor voorkomt nieuwe pigmentvlekken en camoufleert bestaande oneffenheden. Eucerin is ook te verkrijgen bij je (online) apotheker. Voor de Sun Mist Dry Touch betaal je 21,50 euro. Voor de CC cream met SPF 50 betaal je 18 euro.

zon04

Ook bij Shiseido hebben ze een speciale BB cream voor het gezicht. En dan specifiek ook nog voor tijdens het sporten. Want wie wil er nu niet zo goed mogelijk uitzien tijdens het zweten? 😉 Dankzij de WetForce technologie wordt de tegen UV-straling beschermende sluier effectiever bij contact met water of zweet. De kleur van deze BB cream is voor mij beter dan die van Eucerin (te roze). De textuur is dun, maar geeft wel een mooie en egale finish. Perfect voor als je tijdens de warme zomerdagen (ja kom maar op) eens geen foundation op wilt. Deze Shiseido WetForce BB cream vind je voor 29,50 euro (30 ml) bij Ici Paris XL.

zon03

Ook Collistar heeft een droge olie die gaat beschermen en hydrateren. Deze zal er ook voor zorgen dat je sneller bruin wordt. Best te gebruiken wanneer je al een tintje hebt of wanneer je niet meer dan SPF15 nodig hebt. De spray vormt een waterbestendig laagje op het lichaam, is rijk aan vitamine E en oliën van calendula, hazelnoot, wortel en walnootdop. De SPF15 Supertan Dry Oil kan je o.a. bij Douglas voor 33 euro (200 ml).

zon01

Last but not least. Ook Kruidvat heeft nieuwe SoLait producten deze zomer. De Sun Spraygel Bronze SPF15/30 (5,99 euro en 6,99 euro voor 200 ml) heeft een lichte gelformule, die snel in de huid trekt en niet plakt. Vitamine E, plantaardige oliën en aloë vera verzorgen de huid. Het lekkere tropische geurtje is mooi meegenomen. Ook voor na het zonnen heeft Kruidvat o.a. After Sun een tissue masker (99 cent) voor het gezicht en de ‘Golden Shimmer’ After Sun spray. De After Sun Dry Oil (4,99 euro voor 200 ml) is een frisse oliespray voorzien van shea butter en bisabolol, die de huid hydrateren en verzachten. De fijne gouden glitter zorgt voor een extra stralende gloed!

Met welk product beschermen jullie je huid tijdens/na het zonnen?

7 thoughts on “De beste zonnecrèmes op een rij

  1. Mijn vriend heeft een zonneallergie. Ik hoorde dat eucerin tegenwoordig een speciale zonnebrand daar voor heeft, ben daar zoo benieuwd naar!

  2. Wat handig deze blog met de weervoorspelling van deze week vol ZON! Zelf heb ik verschillende producten in de kast liggen die ik in de zon goed moet gebruiken. Nu in de kast ligt er niveau, prima spul en ik verbrand bijna niet 🙂

  3. Heerlijk die zon, maar inderdaad een goede bescherming is wel key! Met mijn lichte huid smeer ik me regelmatig in met RoC Soleil. De zonnebrand en aftersun zitten beide in een pompflacon, wat super handig is!

  4. Super handig de water lijn van biotherm. Ga ik zeker uitproberen. Een gezin met waterratten. Door mijn allergie voor veel producten moet ik altijd maar weer afwachten waar ik tegen kan. Nivea is zo een merk waar ik niet tegen kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *