Kiko Summer 2.0

Als het op budgetproof make-up aankomt, dan is Kiko zonder twijfel mijn favoriete merk. De kwaliteit is top, de keuze uitgebreid en de prijsjes klein.

Sinds kort heeft ook mijn hometown een Kiko filiaal en daar spring ik regelmatig binnen. Ik testte voor jullie een aantal producten uit de nieuwste zomer collectie uit. De verpakkingen zijn alvast to die for: mermaid-y feels met een mooie rose verpakking. I like. We beginnen meteen met de favoriet: deze duo baked blush is een prachtige koraal kleur (02 Coral Bay). De lichtste matte kleur is perfect voor mijn huid, maar je moet wel opletten, want dit kleurtje is heel gepigmenteerd. De donkerste kleur is voor mij te donker als blush, maar multi-functioneel als ik ben, gebruikte ik dit kleurtje in mijn ooglook 😀 De baked blush kost 16,96 euro.

Ik testte ook twee lipproducten uit. De eerste is een pH lip enhancer (11,95 euro), een transparante lipstick die de natuurlijke kleur van lippen naar boven brengt. Deze lipstick zal dus voor iedereen een andere kleur geven. Licht en subtiel, perfect voor wanneer je geen zin hebt in een echt kleurtje. Hij hydrateert mijn lippen ook prima. De tweede is niet alleen een lipstick, maar kan je ook als blush gebruiken (10,95 euro). Sorbet Watermelon is een fel roze kleur, die bij mij beter op mijn wangen dan op mijn lippen past 😉 Hij blendt goed uit als blush en blijft door de creamy textuur ook goed zitten bij het warme weer.

Als laatste twee producten voor de ogen. Een heel speciale mascara (11,95 euro), met een nog specialer borsteltje: de haartjes zijn bijna niet aanwezig en het ‘borsteltje’ is vrijwel alleen een dun spiraaltje. Ik was heel benieuwd hoe deze zou aanbrengen en dat is verrassend goed: door het dunne borsteltje kan je heel goed aan de wortels van je wimpers en aan je waterlijn, hierdoor krijg je extra volume aan de basis, maar zeker ook lengte. Ook geen klonters of te veel product. Een heel gek ding dat wel prima werkt.

Ik testte ook een liquid oogschaduw (8,95 euro) uit in een champagne kleur: perfect als basis voor een look of om zo te gebruiken. Om zo te gebruiken is het niet meteen mijn kleur, maar als basis voor een look doet ‘ie het wel prima. Ik combineerde hem hier met een lichte bruine tint & de donkerste kleur uit de baked blush voor een warme ooglook.

Je vind de Kiko Summer 2.0 collectie vanaf nu in je Kiko filiaal of online. Zit er iets voor jou bij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *