New in: Fitbit Blaze

blaze01

Sinds kort ben ik mee met de Fitbit en activity tracker hype. Een beetje laat misschien, maar toch heb ik al erg veel plezier gehad aan mijn Blaze.

blaze03

De standaard Blaze komt in een zwart plastic bandje met een zilveren frame. De Fitbit zelf is het zwarte blokje en klik je gemakkelijk in een nieuw bandje. Bovendien kan je ook gewoon het blokje meenemen als je wil (bijvoorbeeld in je portefeuille). De Fitbit Blaze heeft heel veel weg van een Smart Watch en daarom vind ik hem ook de mooiste Fitbit tot nu toe: sportief maar toch ook niet te mannelijk. 😉 Omdat ik sinds een paar maand weer eens tot in de fitness ben geraakt, was dit het ideale moment om toch een Fitbit aan te schaffen: je kan gemakkelijk je workouts tracken en ook je stappen bijhouden. Bovendien heeft deze Fitbit dankzij de app Fitstar ook eigen workouts die je gewoon thuis kan doen: 10 min abs, 7 minute workout of een warm up. De Fitbit doet de moves voor en jij moet ze gewoon nadoen. Je kan via de app je favoriete workouts opslaan in je Blaze. Verder kan je ook je favoriete fitnessoefeningen toevoegen om ze gemakkelijk te tracken: lopen, wandelen, crosstrainer of fietsen. Selecteer ze in de app en voeg ze toe aan je Blaze. Je kan ook doelen instellen die je wil bereiken per dag/week: 5 workouts per week en 10k stappen per dag bijvoorbeeld.

Een ingebouwde GPS heeft het ding helaas niet, maar je kan het wel makkelijk connecteren met je telefoon. Bovendien kan je ook voor je berichten en oproepen koppelen aan je Blaze, handig toch?

blaze02

De batterij gaat tot zo’n 5 dagen mee, wat ik absoluut niet slecht vind voor iets dat je hele weg all day long trackt. Opladen doe je in de bijhorende charger: je klikt de Fitbit uit je bandje en steekt hem in dit kleine doosje. Laden gaat heel snel: na een half uur is je Blaze alweer ready to go!

blaze04

Buiten je sportactiviteiten trackt de Blaze ook je slaappatroon, wat ik heel fascinerend vind. Je weet precies hoelang je wakker was, wanneer en hoelaat je diep of licht sliep. Toegegeven, slapen met een horloge rond je arm is niet mijn favoriete thing ever, maar het is toch fijn om te zien of je goed geslapen hebt en of je je slaapdoel bereikt hebt.

Heb jij een Fitbit rond je arm of wil je er nog graag eentje?

10 thoughts on “New in: Fitbit Blaze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *