Byebye schoolvakantie! Voor mij was het heel de zomer lang werkendag, helaas! Om mijn ochtend toch wat aangenamer te maken, probeer ik te variëren in mijn ontbijt.
Yoghurt, eitjes of gewoon een toastje met een lekker smeersel op. En het hoeft niet altijd Nutella te zijn! Ik mocht van Albert Heijn een hele hoop smeerpasta’s proberen, klassiekers maar ook enkele speciallekes 😉 Ik begin met de chocolade smeerpasta’s van Albert Heijn zelf (1,99 euro): wit met amandel en pure chocolade. Die eerste is echt hemels lekker, vooral met die extra crunch van de nootjes. De Pure variant verrast ook: lekkere donkere chocolade smaak in een pasta die zo smelt op je toastje. Yum! Met de hazelslag gaan we de speciale toer op: chocolade spikkels met appel-kaneel smaak (1,19 euro)! De geur ruik je alvast door het doosje heen! De smaak? Daar moet je voor zijn! Zoet, maar wel lekker voor eentje. Volgens mij ook heerlijk door de pudding of yoghurt!
Ben je de chocolade beu, dan heeft Appie ook een aantal oerhollandse vervangers: pindakaas in zotte varianten, zoals deze honing chili van Mister Kitchen (2,99 euro). Op eerste smaak gewone pindakaas, maar met een spicy nasmaak. Lekker indien je van hartige tussendoortjes houdt. Mister Kitchen heeft ook een variant met Karamel en zeezout, die ik toch beter vind! Iets zoeter door de karamel en voor mij beter dan de classic pindakaas (1,79 euro)! De Mister Kitchen variant met maple en kokos kan ook niet slecht zijn :O
Mocht je nog wat afwisseling nodig hebben, dan zorgt Albert Heijn ook voor de fruitige toets. Deze confituren (1,69 euro) met 65% fruit zijn super lekker, voor die met 4 vruchten. Yum om zo te eten of om te combineren met (pinda)kaas.
Wat heb jij het liefst op je bo’ke?
Het ziet er allemaal erg lekker uit. Ik ben benieuwd naar de pindakaas specials, die ga ik zeker een keer kopen. Als ontbijt ik vaak een bordje Brinta of Cornflakes. ‘S middags als lunch eet ik wel brood en/of crackers met beleg en smeersels.
Ik ben niet zo’n pindakaas fan, maar wel nieuwsgierig naar die met zout en karamel. Meestal eet ik kaas of jam op brood
Hagelslag! Dat vind ik echt lekker op de boterham. Maar eigenlijk is het niet zo gezond. Deze smeersels vind ik erg bijzonder.
Ik zag ze ook al staan van de week. Was super benieuwd naar de smaak, maar toen ik alle suikers erin zag heb ik ze laten staan!
Af en toe eet ik wel eens graag hagelslag of confituur – maar pindakaas ben ik geen fan van 😮
Oh wat een creaties zeg. Ik ben zelf niet zo van het zoete beleg. Jammer dat er altijd zoveel suikers in zitten.
Ik vind hagelslag vooral erg lekker op een boterham en zo nu en dan pindakaas, verder eet ik vaak havermout of granola met yoghurt of melk. Die pindakaas met karamel zeezout wil ik weleens proberen. Die chili lijkt mij eigenlijk niks.
Supertof, er zitten er enkele bij die ik wel eens wil testen!