Shiseido Waso

waso01

Deze Shiseido lijn is speciaal gericht op millennials: de jonge huid die nood heeft aan hydratatie en op basis van natuurlijke ingrediënten. Het meest benieuwd was ik naar de mega-hydrating cream met, jawel, wortelextract!

waso06

De transparante gel textuur is alvast helemaal mijn ding: ik hou niet van te rijke crèmes, want mijn huid heeft dat ook niet nodig. Een frisse gel daarentegen is helemaal Natalie-proof. Het hydratatie level van je huid wordt verrijkt en ook de weerstand zou beter worden. Deze gel kan aangebracht worden onder of over make-up, maar ik verkies het eerste: lekker fris om de ochtend mee te beginnen. De textuur is aan de dikke kant, maar versmelt wel goed met je huid.

waso03

Ook de reiniger en de lotion (soort van toner) hebben een jelly transparante textuur waar ik helemaal blij mee ben. De reinger breng je aan op droge of licht vochtige huid en schuimt dan lichtjes. Ik gebruik hem soms ook op mijn gezichtsborstel, werkt ook prima. De op honing-basis reiniger doet zijn werk en het honing-extract werkt ook anti-bacterieel. Ik haal wel eerst mijn make-up af met een micellaire reiniger, maar met deze extra stap ben je zeker dat je huid goed schoon is.

Ook de jelly lotion is lekker verfrissend en hydrateert mijn huid erg goed. Het Kikurage (oftewel witte paddestoel) extract zorgt ervoor dat je huid voldoende vocht vasthoudt. Even op een watje aanbrengen als laatste stap na het reinigen.

waso02

In het gamma zit ook een tinted moisturizer en dat is bij mij vaak, qua kleur, geen match. Ik heb zelf niet veel dekking nodig, daarom zou een goede tinted moisturizer wel welkom zijn. De lichte crème is niet de meest voedende, maar de kleur mengt op zich wel goed in mijn huid. De ondertoon is aan de roze kant, wat wel een goede match is voor mij. Ik zou enkele druppeltjes van dit spul mengen met mijn huidige dagcrème voor een optimaal resultaat. Niet mijn favoriet uit het gamma, maar qua kleur voor een keer wel een okay match.

waso04

Als laatste een milde scrub die je als extra stap in je gelaatsverzorging kan toevoegen. Deze scrub (op basis van soyabonen en tofu, say what) heeft een fijne korrel die ook goed is voor de gevoelige huid. Ik gebruik deze graag 1x per week en breng daarna de lotion aan voor een extra zacht resultaat.

Conclusie: deze prachtige collectie ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft met zijn aparte texturen (yay jelly) veel te bieden en voor ieder wat wils. Mijn favorieten? De mega-hydrating cream en de lotion zijn voor mij heel aangenaam in gebruik en houden mijn jonge huid ook goed gehydrateerd. Je kan de Waso collectie o.a. vinden bij Ici Paris XL.

Quick Gentle Cleanser 150ml: 32€ – Fresh Jelly Lotion 150ml: 32€ – Clear Mega-Hydrating Cream 50ml: 44€ – Color-Smart Day Moisturizer SPF30: 44€

8 thoughts on “Shiseido Waso

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *