Kiko 20 jaar: Candy Split Collectie

Omdat Kiko dit jaar zijn 20ste verjaardag vierde, komt het merk met maar liefst 7 capsule collecties, telkens ontworpen door een andere designer. Ik ontving de voorlaatste collectie die heel snoepjesachtig aanvoelt: Split Candy!

De verpakking van Giannico vind ik alvast de max: mooie pasteltinten en strakke patroontjes die helemaal in teken staan van snoepjes & desserts! Mooi om naar te kijken, dat zeker, maar zijn de producten an sich ook de moeite? In deze collectie zitten niet allen producten, maar ook hele toffe make-up tasjes en zelfs een travelset met brushes! Op het eerste zicht, was ik het meest benieuwd naar de macaron sponsjes en de highlighter!

De travelset brushes (7,95 euro) vind ik perfect: ze passen prima in het kleinste toilettasje en de perfecte grootte voor on-the-go. En ze zijn nog groot genoeg om gemakkelijk te hanteren! De lipscrub (6,95 euro) is sticky genoeg en kruimelt gelukkig weinig! De smaak is super snoepjesachtig en het goedje laat een soort van olielaagje achter op je lippen achteraf! I like! De ‘suiker’ achtige finish (2,95 euro) van de nagellakjes was een tijdje geleden heel populair, maar gelukkig is het lakje ook van kleur heel mooi: soort van unicorn gradient met heel veel glitter. Voor de ruwe finish op je nagels moet je wel houden (of erg aan wennen). Ik vind’m zelf wel erg tof voor de feestdagen!

De make-up sponsjes (6,95 euro) zien er het schattigst uit van heel de collectie: een setje macarons om je make-up mee aan te brengen, why not? De sponsjes brengen het best aan wanneer je ze eerst natmaakt. De vorm is misschien wel niet zo handig: zonder puntje geraak je moeilijker aan de kleine plekjes rond bv je neus. Very cute om cadeau te geven, dat wel!

Ook de prachtige highlighter (7,95 euro) en vloeibare oogschaduw (5,95 euro) stellen niet terug: er komt van beide heel veel pigment af en ze zijn handig in gebruik. De highlighter kan je gewoon als een soort van stick aanbrengen op je gezicht of met een kwast. De lichtroze tint blendt goed met een peachy blush. Het paarse oogpotlood (5,95 euro) blijft heel lang zitten en is ook waterproof: de uitdraaibare stick is ook dun genoeg om een smudgy eyeliner mee te zetten! De lipstick (5,95 euro) ziet er echt heel candylicious uit, maar helaas is de kleur voor op mijn lippen iets te Barbie voor mij! De pigmentatie is wel weer top en eigenlijk kan je hem ook goed gebruiken als blush wanneer je hem uitblendt met de make-up spons!

Bevalt deze collectie en z’n leuke verpakkingen je? Dan is het your lucky day, want veel van de producten uit de Candy Split collectie staan momenteel aan -50% online!

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. Testproducten worden vrijblijvend aangeboden, zonder garantie op een blogpost. De volledige disclaimer lees je hier.

22 thoughts on “Kiko 20 jaar: Candy Split Collectie

  1. Die roze en snoepjesachtige kleuren geven me een te kinderlijk gevoel. Als tiener zou ik sneller aangesproken worden door de kleuren! Desondanks geloof ik wel dat deze producten zeker wel hun kwaliteit hebben. Momenteel heb ik enkel nog maar 2 lippenstiften van Kiko, waarbij de ene iets korreliger aanvoelt dan de ander, waardoor het een minder prettig gevoel geeft bij het aanbrengen, maar ik heb wel het gevoel dat de beide lippenstiften lang houden op mijn lippen. Is dit ook het geval bij hun andere producten?

  2. Hele leuke producten! Ik heb er in de winkel ook nog een tijdje bijgestaan. Persoonlijk vind ik de verpakking en thema wel beter aanleunen bij de lente en zomermaanden dus ik zou de launch misschien op een ander moment in het jaar gedaan hebben. Maar toch, het blijven top producten. Ik heb nu vooral interesse in de travel size brushes. Altijd een struggle om ze anders in een toilettasje te krijgen als je op vakantie gaat!

    1. Ja dat snap ik helemaal, dit is voor mij ook echt een eerder zomerse collectie, zeker ook qua lichte kleuren! De frosty nagellakjes kunnen dan wel weer 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *