Kersttip 05: Stockholm’s best: Barnängen

Vandaag laat ik jullie kennismaken met mijn instant crush: het Zweedse skincare merk Barnängen. Benieuwd naar wat er in het gamma zit?

De roots van deze producten liggen in Stockholm, een stad waar je traditie en vernieuwing samen vindt: niet te stedelijk, niet de landelijk. Niet te actief, niet te kalm. Perfect in evenwicht dus. Dat evenwicht proberen ze bij Barnängen ook te bereiken door te werken met Zweedse ingrediënten (havermoutmelk, kruipbraam, vlierbloesem, berk) en esthetiek om die ‘lagom’ te bereiken.

Lagom (lɑ̀ːɡɔm), is een Zweeds woord met de betekenis: ‘bijna perfect’, ‘voldoende’, ‘adequaat’, ‘precies zo goed/veel als het zou moeten zijn’

Ook de verpakkingen zijn crush worthy materiaal: lekker wit en minimalistisch, waar ik zo van hou. Niet alleen in mijn interieur, maar nu ook in mijn badkamer. Barnängen stelt 2 productlijnen voor (voorelk huidtype) & ook een reeks douchegels die je al naar de zomer doen verlangen. Nordic Care & Nordic Rituals.

Het Nordic Care gamma bestaat uit 3 lijnen (met cold cream) voor verschillende huidtypes en bestaan telkens uit een bodylotion & shower cream: Nutritive, Caring & Sensitive. Verder is er ook een Rescue Balm voor wanneer je huid echt behoefte heeft aan intense hydratatie.

Mijn favoriete reeks is het (gele) Nutritive gamma: op basis van kruipbraam, brengt dit gamma extra hydratatie en helpt het je huid om te kalmeren. Voor de gevoelige huid is er het roze, Sensitive gamma met vlierbloesem. Dit gamma gaat op een heel delicate manier je huid verzorgen. Het blauwe caring gamma, op basis van haver, gaat de huid berschermen tegen uitdroging.

Het Nordic Rituals gamma bestaat uit 3 geuren (douchegels & een olie) die gebaseerd zijn op 3 Scandinavische tradities: het Midzomerfeest, het ijsbad & de sauna. De Sauna Relax douchegel met berkenextract gaat je lichaam instant laten ontspannen bij stress & vermoeidheid. Met de Glacier douchegel ben je meteen verkwikt na een heerlijke douche en de Midsommar (douchegel en olie) -bloemengeur geeft je onmiddelijk zin in zomer!

Kende jij dit merk al? Het goede nieuws is dat het gewoon verkrijgbaar is bij Delhaize en Di voor een heel budgetproof prijs. De prijzen liggen tussen 5,99 euro voor de douchecreams en 9,99 euro voor de body oil. De body lotions & balm haal je in huis voor 7,99 euro.

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. Testproducten worden vrijblijvend aangeboden, zonder garantie op een blogpost. De volledige disclaimer lees je hier.

15 thoughts on “Kersttip 05: Stockholm’s best: Barnängen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *