Anti-winterblues met Puressentiel

Winter is coming, en met de koude dagen in zicht komen deze hulpmiddeltjes van Puressentiel zeker van pas: ik testte voor jullie 4 productjes uit die je winter heel wat aangenamer kunnen maken.

Als eerste iets wat ik al-tijd in mijn handtas heb zitten: een anti-bacteriële handgel. (15,20 euro – 250 ml) Ik hou echt niet van vuile handen, dus na elke trein of busrit moet ik deze eventjes uithalen. Deze variant van Puressentiel met maar liefst 3 essentiële oliën doet meer dan zijn werk en je krijgt er ook nog een heerlijke, kruidige geur bij. 1 nadeel: als je deze gebruikt, ruiken je vriendinnen hem zeker en vast en zijn ze ook verkocht!

Ook de slaapontspannende spray (19,50 euro) mag niet ontbreken: ik val niet altijd even goed/snel in slaap en dan is deze lavendelspray echt heel handig. Lavendel is bekend om zijn ontspannende werking, dus als het op slapen aankomt, doet deze ook z’n werk. Voor het slapen even in je kamer sprayen of eventueel op een tissue naast je kussen en je valt heel wat relaxter in slaap, ik toch.

Iets waar ik het bestaan nog niet van af wist: deze mini hoofdpijn roller (11,50 euro). Ik heb regelmatig last van migraine (zeker tijdens de tijd van de maand) en slik ook niet graag te veel pijnstiller. Wanneer ik deze stick op mijn slapen en voorhoofd (de probleemzones) aanbreng, heb ik het gevoel dat het kloppende gevoel heel wat minder is en de druk op mijn hoofd ook. Het neemt niet al de hoofdpijn weg, maar het verkoelt wel en helpt tegen de bonkende hoofdpijn. Door zijn kleine formaat is hij ook handig voor onderweg. It’s a keeper!

En laatste probeerde ik een hele fijne lichaamsscrub (21,80 euro) uit voor onder de douche. De scrub met koffiebonen (de scrubdeeltjes) werkt ruw, maar wel fijn voor de huid. Ik kan tijdens de winter wel eens genieten van een scrub met wat grotere deeltjes omdat mijn huid ook droger is dan. Van het afslankende effect merk ik nog niet meteen iets, maar mijn huid voelt wel een stuk zachter aan. Op lange termijn zou het ook goed zijn om cellulitis tegen te gaan en je huid strakker te maken. Ik ga deze nog eventjes verder gebruiken om te zien wat het resultaat op dat vlak is.

Gebruiken jullie graag producten met essentiële oliën? Puressentiel is o.a. te koop bij je (online) apotheker.

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. Testproducten worden vrijblijvend aangeboden, zonder garantie op een blogpost. De volledige disclaimer lees je hier.

9 thoughts on “Anti-winterblues met Puressentiel

  1. Ik heb ook altijd een flesje antibacteriële gel in mijn handtas zitten. De slaapspray en de hoofdpijnroller lijken me wel heel interessant om zelf eens uit te proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *