Getest: L’Oréal Pro Steampod 2.0 in Midnight Paris

Misschien wel mijn beste aanwinst dit jaar: de Steampod 2.0 van L’Oréal. Ik stijl elke dag mijn haar, want heb van nature nogal golvend ik-weet-niet-wat-ik-wil-haar 😉

Ik heb daardoor doorheen de jaren al heel veel stijltangen gehad en versleten. De laatste aanwinst was er eentje van Remington die op zich prima z’n werk doet: mijn haar was plat maar gedurende dag (en bij het kleinste spatje vocht of wind) stond het weeral ‘paraplu’. En iedereen weet dat elke dag je haar attackeren met een stijltang, niet het beste plan is. Ik gebruik wel altijd een heat protector, but still.

Ik mocht afgelopen maand van L’Oréal de nieuwste Limited Edition ‘Midnight in Paris’ Steampod & bijhorende producten uitproberen! Het ding is nogal aan de grote kant t.o.v. mijn vorige gewone stijltang, maar dat is dan misschien ook het enige minpuntje. De Steampod heeft temperaturen tot 210°C, maar ik gebruik hem voor mijn dunne hare gewoon op het laagste (140°C). Hij warmt heel snel op en geeft heel wat stoom (dankzij het vulbare – enkel met gedestilleerd of flessenwater- bakje). Aan de Steampod zit ook een kammetje, zorg dus dat je je haren op voorhand heel goed doorkamt of de Steampod geraakt er niet door. De Steampod heeft een brede ‘klep’ waardoor je dus heel wat haar mee kan nemen, en dus ook snel klaar bent. Ik heb genoeg met 1 ‘slide’ door mijn haar om het stijl te maken, say what?

Met een gewone stijltang voelde mijn haar ook droog aan achteraf, terwijl het dankzij de Steampod as soft as ever is & het glanst ook nog eens! Waar ik nog verschil in merk is de houdbaarheid: mijn haar blijft gewoon langer stijl, ook bij slechter weer, ook na het slapen. Dankzij het geïntegreerde kammetje is mijn haar ook nog eens knoopvrij.

Ook de 2 producten die bij het Steampod zitten zorgen voor veel goeds: aanbrengen in nog vochtige haren, even handdrogen of aan de lucht en je bent klaar voor het stijlen. Ik gebruik momenteel de Steampod Smoothing Milk (omdat ik dun daar heb), maar is er ook een rijker Protecting Serum (voor dikker haar en droge punten). Deze Steampod producten zorgen ervoor dat door de warmte de melk of crème geactiveerd worden zodat je haar na de Steampod nog gladder worden. En ik merk ook duidelijk een verschil wanneer ik de Smoothing Milk gebruik: mijn haar is toch nog een stuk zachter en minder statisch.

Is het toestel zijn geld (rond de 220 euro) waard? Aangezien ik elke dag mijn haar stijl, vind ik het de investering zeker waard. Maar omdat het toestel op stoom werkt, raad ik je aan alleen gedemineraliseerd water te gebruiken om kalkaanslag te voorkomen. Wil je eerst weten of het wat voor jou is en wat het met je haar doet? Dan kan je altijd bij je L’Oréal kapper langsgaan voor een proefbehandeling.

L’Oréal Professionnel Steampod 2.0 Limited Edition – 220 euro
L’Oréal Professionnel Steampod gladmakende melk (150 ml) / Protecting Serum Beautifying Ends (50 ml) voor 18,30 euro
Steampod service in een L’Oréal Pro kapsalon – 25,00 euro

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. Testproducten worden vrijblijvend aangeboden, zonder garantie op een blogpost. De volledige disclaimer lees je hier.

12 thoughts on “Getest: L’Oréal Pro Steampod 2.0 in Midnight Paris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *