Maak kennis met Natura Siberica

Nog een nieuw merk voor mij: Natura Siberica. Een op en top biologisch merk dat echt gaat werken met pure elementen en krachten uit de natuur. Op basis van wilde kruiden, bessen, grassen en planten uit Siberië en het verre oosten, stelden ze een volledig gamma samen, aangepast aan de wensen van je lichaam. Aangezien de temperaturen in Siberië niet de allerwarmste zijn (-50 graden) kan je wel stellen dat de ingrediënten tegen het ergste bestand zijn.

95% van alle ingrediënten zijn van plantaardige oorsprong en zijn rijk aan een hoog gehalte onverzadigde vetzuren, minerale stoffen, essentiële aminozuren, antioxidanten en vitamine C en E.

Ik testte voor jullie een heerlijke scrub uit (op basis van Ceder) & een echte rijke body butter uit. Ik begin bij het meest speciale goedje: de peeling met Cederolie. De geur is heel erg kruidig (o.a. met salie & jeneverbes), wat je kan verwachten van een plantaardig goedje. Even wennen wel als je vooral van zoete geuren houdt. Ook de textuur is wennen: ik verwachtte een meer vloeibare textuur (omdat ik dit zo gewoon ben bij de meeste scrubs) maar deze scrub is heel erg vast, maar smelt wel goed eens in contact met je huid. De grovere scrub stukjes doen wel erg hun werk, dus schuur ook niet te hard 😉 Perfect wel om een ruwe winterhuid weg te werken onder de douche. Je wordt van het groene goedje dus geen Hulk 😉 Ookal is de peeling op oliebasis, de scrub laat geen al te vettig laagje achter, maar voedt je winterhuid wel gewoon goed.

Ook de body butter op basis van ginseng en soja heeft een hele dikke textuur, zoals een echte boter. Ik werk hier het liefst met een spateltje en laat de butter opwarmen tussen mijn handen, alvorens ik smeer. De geur is meer mijn ding: soort van citrus-achtig – dankzij essentiële oliën (en doet me ook heel erg denken aan Lemon Fluttery van Lush). Verrassend genoeg voelt de butter niet vettig aan op mijn huid en trekt het goedje ook snel in, just the way I like it. Vooral mijn droogste plekken zoals voeten en ellebogen houden enorm van deze butter. De romige en dikke textuur zijn hier meer dan welkom tijdens de winter.

Beide producten zijn vrij van synthetische conserveringsmiddelen, minerale oliën, siliconen en parabenen en de producten zijn uiteraard niet op dieren getest!

Natura Siberica is exclusief verkrijgbaar bij Di voor 17,99 euro (scrub) & 16,99 euro (butter). Voor die prijs krijg je wel een mooie grote pot van 370 ml waar je een hele tijd mee toekomt 😉 Kijk zeker eens naar de rest van het assortiment!

2 thoughts on “Maak kennis met Natura Siberica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *