Mijn nieuwe gsm: Xiaomi Mi A1

Mijn nieuwe gsm: Xiaomi Mi A1

Mijn oude One Plus 2 was wel eens aan vervanging toe en eerlijk gezegd was ik ook gewoon uitgekeken op het ding. 😉 Ik vroeg mijn broer om advies.

mi01

Omdat ik niet goed wist naar welk merk ik moest te kijken voor een goed budgetproof toestel, vroeg ik raad bij mijn broer. Ik vergat de nieuwe One Plus even, omdat hij toch aanzienlijk duurder geworden is de laatste jaren. Ik dacht eerst aan Huawei, maar toen stelde mijn broer een – hier in Europa – minder bekend merk voor: Xiaomi, ook een Chinese fabrikant, die vooral ook populair is in onder andere India. Ik ging op zoek naar een model met Dual Cam, omdat ik dit heel graag wilde (once a blogger… ;)). Ik kwam zo uit bij de Mi A1: een prachtig exemplaar met Dual Cam, vingerprint scanner & met ongeveer dezelfde specs als de OnePlus 5. Deze A1 is een samenwerking met Google & Android, very nice dus. Je vindt alle andere specs hier, moest je daar benieuwd naar zijn. De prijs? Hij is toegankelijk voor zo’n € 258, maar ik kon hem via Aliexpress nog wat goedkoper op de kop tikken en betaalde zo’n € 225.

mi02

Ik deed heel wat opzoekwerk en kwam veel positieve ervaringen tegen van Android gebruikers en voor die prijs besloot ik er gewoon voor te gaan. Na een dikke maand ben ik eigenlijk heel tevreden over het toestel & zo’n Dual Cam. De Xiaomi is snel in gebruik, laadt snel op en functioneert zeker evengoed dan mijn vorige OPO, die toch wel dubbel de prijs was. Ook de camera presteert goed, wat voor mij een must was. Vooral de portretfunctie is echt heel tof & geeft meteen een semi-professionele look aan je foto’s. Heel nice voor wanneer ik geen zin heb om mijn SRL camera mee te sleuren. Onderstaande foto in Amsterdam kwam maakte ik met de Dual Cam. 😉 Het enige minpuntje misschien is dat de camera minder presteert in donkere settings, maar ik fotografeer toch het liefst met (veel) daglicht, dus ik stoor me er niet echt aan. Ook de optische zoom is een handige feature die mijn vorige smartphone niet had.

Zouden jullie durven gaan voor een -hier- nog onbekender merk? Je vindt de Xiaomi Mi A1 ook op bol.com voor zo’n 285 euro

7 thoughts on “Mijn nieuwe gsm: Xiaomi Mi A1

  1. Ik had er nog nooit van gehoord! Maar ikzelf ben verknocht aan mijn Iphone. Deze zijn inderdaad veel te duur, maar wel super handig in gebruik, zeker in combinatie met mijn macbook. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik zoiets nooit op Aliexpress zou durven bestellen. Maar misschien is het omdat ik er helemaal geen ervaring mee heb daar iets te kopen.

    1. Ik heb zelf ook een iPhone gehad en altijd een MacBook, en werkt hier prima mee samen, want alles is gekoppeld aan je Gmail & Google Drive! Voor mij nooit meer een iPhone!

  2. Mooie telefoon ik hou van lekkere grote telefoons heb nu de samsung a5 2017 maar ben aan het kijken naar de sony xpera xa1 twijfel nog tussen de gewone of de ultra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *