Digital Sensor – BaByliss Curl Secret

cs01

De Curl Secret van BaByliss bestaat al een tijdje, maar sinds kort is er een nieuwe ‘slimme’ uitvoering, die op je helemaal zelf kan afstemmen op basis van je haar en wensen.

cs05

Deze automatische krultang wilde ik al een tijdje proberen: het zou sneller zijn dan een gewone krultang en met mijn dunne haren zou het ook tof zijn mochten ze wat langer houden ook 😉 De Digital Sensor Curl Secret heeft heel wat nieuwe snufjes t.o.v. zijn voorganger. Als eerste kan je heel wat instellen: de warmte (die je kan aanpassen aan de dikte van je haar, de krultang gaat ook langer draaien als je bv dik haar hebt en minder lang als je dun haar hebt).

cs04

Als tweede de krulrichting: met een knopje regel je zelf de richting van je krul. Wil je een non-chalanter resultaat, kies dan voor automatisch (A) want dan wisselt de Curl Secret automatisch af van richting. Ook wanneer het (misschien) eens fout gaat (als je je haar niet in de juiste manier klemt bv) dan stopt het toestel ook en schakelt automatisch de warmte uit om zo je haar niet te beschadigen. Het toestel schakelt na 60 minuten inactiviteit automatisch uit. Zo heb je geen extra kopzorgen wanneer je de deur uit gaat 😉

cs03

Hoe werkt het toestel nu net? Je kiest eerst een opzetstuk uit: losse of vastere krullen? Allereerst kam je je haar eerst heel goed door. Met de bijhorende klemmen zet je de bovenste lagen van het haar even vast. Je kan tot max. 3 cm brede plukjes tussen de Curl Secret klemmen. De ‘opening’ van de kruller draai je steeds naar je hoofd toe. Het kleine klepje zit steeds bovenaan. De Curl Secret slorpt je haar op (wanneer je het juist klemt) en maakt zo automatisch krullen met het ingebouwde ionische krulijzer. Na enkele piepjes is je krul klaar.

cs02

Toegegeven, mijn eerste poging verliep niet vlot, at all. Met haar bleef verschillende keren vastzitten en ook ook het resultaat was niet nog wat het moest zijn. Wanneer je haar vastzit, krijg je het er gelukkig wel heel goed uit. De keren erna ging eigenlijk alles heel vlot en wist ik perfect hoe breed de lokjes haar mochten zijn en lukte het steeds beter. Ook het opzetstuk voor lossere krullen geeft een mooi effect. Wat ik ook heel handig vind, is dat het toestel langs de buitenkant niet warm wordt, geen kans op verbrande pollekes dus.

cs06

Het duurde een tijdje eer dat ik het toestel onder de knie had, maar dat is wel vaker zo met nieuwe snufjes. Na 2 weken ben ik zo gewend te werken met het toestel & zitten mijn lokken ook niet meer vast. Pluspunt vind ik dat het toestel zelf bepaald hoe lang je haar tegen het ijzer zit & dat de kruller zelf niet warm wordt!

Ook zin gekregen om de BaByliss Curl Secret uit te testen? Je vindt de nieuwe Digital Sensor versie o.a. bij Coolblue voor 149,90 euro.

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. Testproducten worden vrijblijvend aangeboden, zonder garantie op een blogpost. De volledige disclaimer lees je hier.

15 thoughts on “Digital Sensor – BaByliss Curl Secret

  1. Dit is nu wat je zegt: een handige uitvinding!
    Mooi die krullen zo.
    Ik heb ze van mijzelf dus hoef niet aan de gang met krultang. Maar wanneer ik stijl haar zou hebben weet ik wel wat ik zou doen.

  2. dit lijkt me wel een handig snufje voor als je een feestje hebt. Zelf heb ik al meerdere krultangen gekocht, maar eigenlijk gebruik ik ze bijna nooit. Ik vind het gewoon teveel werk en ben ook altijd bang om mezelf te verbranden.

  3. Ik ben blij dat iedereen zegt dat je haar echt niet vast blijft zitten, want daar zou ik echt bang voor zijn :p. Mocht ik hem ooit kunnen testen ben ik zeker dat ik het aandurf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *