Thermae Grimbergen: behandelingen op basis van Arnica

grim01

Vorige week werd ik uitgenodigd om een zalige dag door te brengen bij de Thermen van Grimbergen. Ik mocht 2 behandelingen uitkiezen en verder ook genieten van de vele baden & sauna’s en als top of the bill ook nog een heerlijke lunch!

grim02

Als eerste koos ik voor een rugmassage op basis van Arnica (Arnica bevat meer dan 150 actieve ingrediënten, verhoogt de weerstand van de huid, verstevigt, vermindert en voorkomt couperose, hydrateert en geeft een stralende huid). Ik ben geen expert op het gebied van massages krijgen of geven, maar oh boy, het was de moeite! Vooral aan mijn schouders zat echt allemaal goed vast & na een uitgebreide boven- en onderrug massage voelde ik me als herboren. Ik zit veel achter mijn computer, dus mijn nogal slechte tafelhouding is er weer helemaal uitgemasseerd. 25 minuten genieten. En ook bijna een dutje doen, dat ook ja. Heerlijk!

grim04

Als tweede koos is opnieuw voor een behandeling met Arnica (zoveel goede eigenschappen kan ik niet negeren). Ik ging voor een uitgebreide gelaatsbehandeling die bestond uit een reiniging, een milde peeling, een heerlijke gelaats- en hoofdmassage. Achteraf werd mijn huid nog flink gehydrateerd dankzij een dagcrème (ook op basis van Arnica). Helemaal relaxed na mijn rugmassage was dit een welgekomen extra. Mijn winterhuid is toch een stuk droger dan normaal, dus zo’n uitgebreide gelaatsbehandeling kan dan echt deugd doen.

Daarna ging ik lekker languit bubbelen in het in-en outdoor warme bubbelbad (ow yes, mijn favoriet), probeerde ik het floating bad (met zoutwater) uit en daarna ook nog lekker uitzweten in de sauna & Hamam. Verder heeft Thermae Grimbergen een heel groot ‘naakt’ -Aquarius- gedeelte (wat ik niet echt aandurf), maar de mooie natuur in het domein is hier echt ideaal voor.

grim03

We maakten ook kennis met de twee nieuwste installaties: een grote Keno sauna & een Zoutkamer. De Kelo sauna is een grote blokhut (op basis van Siberisch hout, dat zich perfect leent voor opgietsessies) waar tot wel 90 mensen in kunnen. Het grote ingebouwde scherm zorgt meteen voor de sfeer. De zoutkamer met Halotherapie (een volledige kamer (vloer, muren)) is op basis van zout en deze kamer zou o.a. ideaal zijn voor mensen met huidaandoeningen (zoals eczeem) maar ook om lekker te relaxen onder infrarood licht. De kamer blaast lichtjes zout rond zodat je huid die goed kan opnemen. Verder zou het ook goed zijn voor je luchtwegen (damn, had ik nu maar een zoutkamer tijdens mijn verkoudheid). De zouttherapie behandeling elimineert bacteriën en herstelt je gezondheid en je afweersysteem. Klinkt perfect, niet?

Voor 27 euro kan je genieten van een dagje wellness bij Thermae Grimbergen. Ook het restaurant heeft een uitgebreide kaart voor heel schappelijke prijzen. Op zoek naar iets specifieks? Kijk dan zeker eens tussen de arrangementen en verzorgingen. Ook Thermae Boetfort behoort tot dezelfde groep.

8 thoughts on “Thermae Grimbergen: behandelingen op basis van Arnica

    1. Oeps, te snel op enter gedrukt ;). Ik wilde nog zeggen dat de zoutkamer met Halotherapie me erg fijn lijkt. Ik heb ook last van eczeem en misschien dat het helpt.

  1. Lijkt me echt genieten. Ik moet ook nodig weer eens gaan. Is alweer 12 jaar geleden dat ik voor het laatst ging…. Oh boy voel me oud nu haha. Maar is meer dat ik niet fijn vind om naakt te lopen en die badkleding dagen vaak op dagen zijn dat ik niet kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *