Art Deco x Claudia Schiffer pt. II

Eind vorig jaar kwam de allereerste capsulecollectie van Claudia Schiffer voor Art Deco uit. Een pareltje voor het oog, en ook deze lente is er een nieuwe Brigitte Bardot geïnspireerde collectie, in dezelfde prachtige verpakkingen.

De mooie gouden verpakkingen doen mijn hart al sneller slaan, maar ook de producten an sich zijn de moeite waard. Dit jaar liet Claudia zich inspireren door de iconische Bardot look: een prachtige smokey eye met een touch of blue. First up: mijn favorieten: de lipsticks. De hele creamy textuur maakt dat de lipsticks aanbrengen als boter: glijdend over je lippen met een super mooie volle dekking.

401 – 180 – 132 – 232 – 420 – lippotlood

Ook de kleuren spreken me aan: mooie neutrale roze en felle koraal tinten. Ook voor de ‘neutral’ lovers zijn er prachtige tinten & een matching (transparant en gekleurd) lippotlood. Kijk vooral hoe mooi het printje in de lipstick is: liefde! (lipsticks: 17,95 euro, lipliners: 10,95 euro)

Alsof dat nog niet genoeg is, zitten er ook prachtige glosses in de nieuwe collectie: van rood tot my lips but better. Kleurtjes die bij elke look passen, zeker als je gaat voor een opvallende smokey ooglook.

Ze bevatten voor een gloss toch redelijk wat kleur en pigmentatie en ook ze voelen subtiel aan op je lippen (ik ben niet de grootste glossjes-fan om eerlijk te zijn) (14,95 euro)

Ook de twee nagellakjes kunnen perfect voor deze zomer: een licht neutraal lakje die je nagels er gewoon heel netjes en gezond doen uitzien. Als tweede een iets fellere zalm kleur, die volgens mij heel mooi is bij een licht getinte huid in de zomer! Ze brengen gemakkelijk aan dankzij een breed borsteltje en zijn dekkend na 2 dunne laagjes. Bovendien bevatten de lakjes vitamine A, C en E. (10,95 euro)

Ook de liquid eyeliner pennen doen mijn hart sneller slaan: als er iets is wat ik elke dag draag, dan is het zeker een winged eyeliner. Ik gebruik ook het liefst zulke stiften, dus deze zijn me op het lijf geschreven. Een fijne lange punt en heel wat pigmentatie. Aangezien ik altijd zwart gebruikte, ben ik nu meer en meer fan van de bruine tint! (17,95 euro)

De collectie heeft niet alleen stiftjes, maar ook de eerder traditionele oogpotloodjes, voor een perfecte smokey look. Ze zijn super gepigmenteerd en zacht, waardoor ze echt over je huid glijden en een mooi resultaat geven in 1 strook. Je kan de eyeliner ook smudgen met de achterkant van je potlood. (14,95 euro)

Dan komen we bij de mooiste doosjes: dit jaar zit er in het gamma een mooie oudroze blush (29,50 euro) die voor mij zeker ook tijdens de herfst kan: een goed gepigmenteerde blush met een bruinere ondertoon. Ook het oogschaduw quatro  palette (29,50 euro)is een speciaaltje: in felle blauwe kleuren, very denim. Ik kan me ook inbeelden dat de blonde godin hier ook heel mooi mee staat. Mijn ding is het persoonlijk minder aangezien ik meer van neutrals hou op mijn ogen. De pigmentatie is wel heel goed, maar je moet oppassen met fallout tijdens het aanbrengen. Het transparante setting powder zit ook standaard in mijn make-up bag: je make-up blijft goed op z’n plaats en houdt ook tegen dat je gaat ‘shinen’ doorheen de dag. (36 euro)

Een prachtige en uitgebreide collectie dus. Mij kunnen vooral de lipsticks en de blush bekoren. Iets dat ik misschien wel nog mis: een highlighter. Ik zie dit al helemaal voor me in zo’n prachtige verpakking. Ook de kleur van het oogschaduw palette is niet voor iedereen. Voor blog purposes maakte ik dan toch maar een look, zo kunnen denim lovers toch zien wat voor een mooie pigmentatie het ding heeft 😉

Goed om te weten: heel wat producten zijn vrij van parabenen en zijn allemaal dermatologisch getest, perfect dus ook voor gevoelige huidjes onder ons. Je kan de Claudia Schiffer collectie online vinden bij het merk. In Nederland vind je Art Deco o.a. bij Douglas.

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. Testproducten worden vrijblijvend aangeboden, zonder garantie op een blogpost. De volledige disclaimer lees je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *