To see: Genève & Montreux

ge03

Vorige week ging ik samen met een ex-collega op citytrip! We kozen eigenlijk vrij random een locatie, en dat werd Genève, Zwitserland!

ge05

Na heel wat uurtjes op Pinterest leek het ons de perfecte combinatie van de Zwitserse natuur en city life. We kozen voor 2 dagen Genève en een daguitstap naar Montreux, aan de andere kant van Lac Léman. Ook ons Frans werd op de proef gesteld, want in Genève mag je gewoon français spreken. Verbleven we deden we bij NH Genève City (Avenue Wendt), een beetje buiten het centrum, maar vlak aan tramhalte Servette en vlakbij centraal Station Cornavin. Een charmant, kleiner NH hotel met een hele fijn ontvangst en uitleg. Genève doe je best met het openbaar vervoer en dat kan voor toeristen helemaal gratis binnen Genève. In je hotel kan je namelijk een Free Public Transport card vragen voor de periode van je verblijf. Ook van de luchthaven tot het centrum geraak je via een gratis ticket. Ideaal dus, zeker als je weet dat het OV niet goedkoop is daar. Met de tram/bus geraak je heel gemakkelijk tot aan het water (halte BelAir) en daar is het gezellig vertoeven! En ook de winkelstraten nabij en de Jet d’eau (hét kenmerk van Genève) zijn makkelijk bereikbaar. Met je Transpart Card kan je zelfs gratis en voor niets de gele Taxi boten nemen die je naar de andere kant van het meer varen. Heel handig & leuk. Voor eten en drinken raadpleegden we Tripadvisor voor budgetproof finds, want Genève is helaas niet goedkoop! We gingen onder andere eten bij Chez Ma Cousin & Paradiso (terrazzo heaven)! Good to know: Genève heeft een gratis city WiFi in de omgeving van het meer.

ge04

Op dag 2 maakten we een uitstap naar Montreux. Pinterest leerde ons dat daar super mooie views waren & Chateau Chillon! De trein vanuit Genève kostte ons helaas wel wat meer dan we dachten (ongeveer € 55 voor een treinrit van 1 uur), want helaas bestaan railpassjes daar niet. Maar het was de moeite! Een mooie wandeling van 1 uur leidde ons tot het kasteeltje! Bovendien heeft Montreux een soort van microklimaat waardoor de temperaturen iets warmer zijn dan ergens anders in de buurt. Prachtige views naar en vanop het kasteel!

ge02

Op de laatste dag gingen we naar het oude stadsdeel, waar je vanop kathedraal Saint-Pierre voor zo’n € 3 een prachtig uitzicht hebt. Ook de authentieke kobbelstraatjes zijn fijn om te doen, zelfs op een zondag! En omdat het zondag was, (en dus weinig open was) deden we nog wat typische toeristische attracties zoals de botanische tuin & het Broken Chair monument.

ge01

Ook de Botanische Tuin is volledig gratis en goed te bezoeken met het openbaar vervoer! Ideaal om je zondag om te krijgen: veel beestjes (flamingo’s) en prachtige tropische serres! Wil je nog meer tips? Laat ze gerust na in de comments!

ge06

Genève was dus oprecht heel verrassend mooi, aangenaam & zonnig! What’s not to love? Met het vliegtuig ben je er vanuit Brussel op een klein uurtje! De luchthaven ligt op 10 minuten (met de gratis trein).

Meer Genève liefde nodig? Check zeker mijn Instagram & mijn vastgepinde Story!

3 thoughts on “To see: Genève & Montreux

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *