Je haar verzorgen tijdens en na het zonnen

Niet alleen je huid, maar ook je haar ziet af tijdens het zonnen! Net zoals je je huid beschermt tegen hoge temperaturen en UV stralen, zo hoor je dat ook voor je haar te doen!

Mijn haar droogt erg uit van de zon & kan ook verkleuren (wat ik minder erg vind), maar stro-haar, dat wilt niemand! Vandaag enkele producten waarmee je je haar extra in de watten kan leggen na een zonnige vakantie in eigen- of buitenland.

Als eerste kan je je haar extra hydrateren door een speciale shampoo (15 euro) en conditioner te gebruiken! Het Série Expert Nutrifier gamma van L’Oréal Professionnel is hiervoor ideaal! De formule met glycerol en kokosnootolie (in gel variant, yaaay) gaat je haar en droge punten extra voeden. Hij bijhorende masker (22 euro) is heel geconcentreerd en kan je haar transformeren (zachter en weer soepeler) in 5 minuutjes!

Ook het All Soft gamma van Redken doet wonderen voor droog haar! In de winter is dit gamma iets te rijk voor mij, maar met de tropische temperaturen kan mijn coupe wel net ietsje meer gebruiken! De laatste aanwinst in dit gamma is dit ‘Mask Cap dat je na het wassen 10 minuten kan laten trekken dankzij het aluminium kapje. Je haar zal het masker helemaal opnemen. (32 euro voor 10 stuks)

Beperk het manueel drogen en stylen ook zoveel mogelijk! Ik laat mijn haar nu vooral aan de lucht drogen. Gebruik in combinatie met een stijl- of krultang steeds een heatprotector. Deze 03 Fabricate spray van Redken is een textuur spray die je haar niet alleen luchtiger zal maken, maar ook zal beschermen tegen de hitte. (29 euro)

Hebben jullie nog andere tips tegen droog droog haar?

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. Testproducten worden vrijblijvend aangeboden, zonder garantie op een blogpost. De volledige disclaimer lees je hier.

One thought on “Je haar verzorgen tijdens en na het zonnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *