Urban Decay Backtalk: yay or nay?

Nog voor de lancering van dit palette, wist ik dat ik het moest hebben: het Urban Decay Backtalk palette! De roze tinten, de extra blushes & highlighters, gewoonweg een kleurenpalet dat ik nog niet in mijn stash had.

Ik ben grote fan van de Urban Decay palettes en mijn laatste aankoop was het Heat palette met warme tinten. Backtalk is heel anders: een mooie mix van roze, taupe, paarse en zelfs warme bruine tinten. Kleuren die mooi te combineren vallen voor een everyday look, maar zeker ook voor een wat warmere smokey ooglook. Ook de extra gezichtspoeders leken me op het eerste zicht wel wat. Ik ga anders meer voor peachy blushes in plaats van roze: had ik dus ook nog niet. Ik ging er voor! Dankzij een cadeaubon kocht ik het Backtalk palette enkele weken geleden! Ik heb het sinds toen in gebruik & geef jullie vandaag mijn oordeel.

Als eerste de verpakking: die ziet er, zoals we dat van Urban Decay gewoon zijn, prachtig uit. Ik ben niet de grootste fan van kartonnen doosjes, maar goed. Ook de uitneembare spiegel had voor mij niet echt gemoeten. Ik werk nooit met kleine spiegels en het werkt gewoon ook niet zo prettig wanneer je het palette gebruikt. De looks: yay, het materiaal, handigheid: nay.

En dan, de pigmentatie. Over Urban Decay zijn mijn verwachtingen altijd hoog, zeker bij deze newbie. De pigmentatie van de oogschaduws valt reuze mee! Alleen had de lichtste kleur (3 sheets) voor mij beter gekund, die zie je echt amper op je ooglid en da’s jammer als basis. Bare & Curve werden dan ook tot favoriete startkleur gekroond. Backtalk is een mooie matte oudroze tint, die ik het liefst gebruik in de crease. Attitude & Shade gebruik ik dan verder in mijn outer V. Ik moet zeggen dat ik WTF en 180 altijd een beetje vergeet te gebruiken omdat ik nog altijd een beetje in de roze ooglook fase zit sinds dit palette. Komt zeker nog, misschien eerder iets voor de herfst. Verder hebben die twee ook wel prima pigmentatie. Eindoordeel oogschaduws: 7/8, 3 sheets had echt wel a hell lot better gekund.

Next up: de blushes en highlights. De blushes zijn voor mij gewaagder qua kleur. Ik speel meestal op save & peachy, maar daarom vind ik deze twee Cheap Spot & Double Take niet minder mooi. Ik grijp het meest naar die laatste. De pigmentie van de twee blushes is top, je hebt echt maar een hele lichte swipe nodig om goed aan te zetten. De highlighters konden naar mijn oordeel beter. Wanneer je met je vingers swatched lijkt er nog veel kleur vanaf te komen, maar om een of andere reden is dat met een kwast (ik heb er veel geprobeerd) precies een stuk minder, vooral bij Low Key heb ik daar wat issues mee, die precies een stuk harder dan alle andere pans (je ziet het ook op de foto dat ik hier meer moeite voor moet doen). Nochtans mijn favoriete kleur van 2, maar de uitvoering vind ik minder. Party Foul pakt op mijn huid dan wel weer een stuk beter. Eindoordeel gezichtspoeders: 3/4 niet slecht, maar weet net niet zoals het moet zijn. 

Ik ben nog steeds heel blij met mijn aankoop, alleen jammer dat enkele kleuren het laten afweten en dat ik de verpakking niet zo handig vind als eerst gedacht. Ik vind de variatie tussen matte en shimmery mooi verdeeld en ook met de gepigmenteerde kleuren kan ik wel wat. Sinds de aankoop gebruikte ik het elke dag, dus dat zegt ook heel wat.

Ook nog op zoek naar een mooi roze palette dat ook een paar warme kleuren heeft? Dan is Backtalk (52,90 euro) iets voor jou! Meer into sandy & blauwe tonen? Kijk dan eens naar het nieuwe Beached palette.

8 thoughts on “Urban Decay Backtalk: yay or nay?

  1. Ik tut mezelf te weinig op…en dat terwijl ik vroeger echt niet zonder eyeliner de deur uitging. Misschien is de interesse een beetje weg, ik weet het eigenlijk niet zo goed. Het ziet er wel mooi uit…misschien toch maar weer eens overwegen om voor de spiegel te gaan staan. Thanks!

  2. Ik heb zo lang zitten twijfelen over dit palette, maar ik ben niet helemaal overtuigd. Ik vind het veel geld. Mooie kleuren, maar de pigmentatie kan beter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *