Groen in huis: indoor & terras

Groen in huis: indoor & terras

Ik hou van groen in huis, dat kan je ondertussen ook wel merken aan mijn verzameling plantjes! Vandaag toon ik jullie mijn nieuwste terrasplanten en ook een paar plantjes die al langer bij me wonen. 😉 De meeste items komen van bij Thomas in Hasselt trouwens.

terras01

Als eerste kocht ik een sanseveria, gewoon omdat je die niet dood krijgt! Op 1,5 jaar tijd is hij zowat verdubbeld in lengte, dus ik hoop dat hij stopt met groeien. 😀 Hij heeft lekker weinig onderhoud nodig en geeft toch wat kleur in huis!

Voor mijn terras ging ik een maand geleden eens een kijkje nemen bij Thomas in Hasselt. Ik wilde al lang een mini boompje en kwam uiteindelijk terecht bij een laurierboompje! Door de hete zomer heeft hij wel wat afgezien, dus hopelijk krijg ik hem weer piekfijn in orde! Voordeel van het warme weer: mijn flamingo gieter, groene draadstoelen en Ikea plantenrekje konden ook weer naar buiten!

Mijn ander plantje, een struikveronica, zou wel goed tegen de warmte kunnen en ook weinig onderhoud vereisen. Hij kan ook mooie paarse bloemen krijgen, maar daar wacht ik nog op. Achteraan op het rekje staat nog een soort van madeliefjes en een vetplantje!

terras02

Ook binnen heb ik een aantal gemakkelijk te onderhouden plantjes. String of hearts is een soort van vetplantje met mooie hangende blaadjes! Hij groeit heel snel, dus regelmatig knippen is een must! Helaas is het me nog niet gelukt om ze te stekken. Ook mijn pilea doet het goed: van een mini plantje tot een giant pannenkoek! Blijft een schattig plantje! Achteraan is ook nog een leuke: schefflera of vingerplant met kleine grappige blaadjes!

Op mijn witte wandplank heb ik ook nog een uit de kluiten gewassen himalayamix staan van Ikea! En in mijn Evian krat buiten staat ook nog een klein buxusplantje & nog iets schattigs: lily roses, een echte mini rozenstruikje!

Welke (gemakkelijk te onderhouden) planten hebben jullie thuis? Tips zijn welkom!

8 thoughts on “Groen in huis: indoor & terras

  1. Planten in en rondom huis zijn altijd goed! Mijn man is echt van het tuinieren en buiten is het volop groen (voor zover het groen kan zijn met dit weer). Binnen moeten echt meer planten komen, daar ben ik heel eerlijk in! Dus ik lees graag tips mee 😀

  2. Oh ik ben zo slecht in het onderhouden van planten he. Ik heb er dan ook niet zoveel in huis staan, dat vind ik wel jammer omdat het toch wel sfeer geeft en goed voor de lucht is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *