(bron beeld: Unsplash)
Superfoods are all that tegenwoordig: allerlei zaden, gedroogde vruchten en poeders die je kan toevoegen aan je favoriete ontbijt, lunch of smoothie. Vandaag licht ik mijn favoriet toe: matchapoeder! De Matcha theeblaadjes doorstaan een heel selectie- en droogproces waarna het in een vijzel zorgvuldig gestampt wordt tot een dun poeder. Dit poeder is volgens de Japanse traditie voor thee bedoeld, maar ondertussen kan je hier heel wat gerechtjes mee finetunen! En dankzij het groene kleurtje ziet het er ook nog eens leuk uit! Zelf voeg ik het poeder het liefst toe aan mijn smoothie of gebak (voor een kleurtje ;))
Nu, waar is dit matchapoeder nu net goed voor? Ik zet even de 5 belangrijkste voordelen op een rij!
- In vele soorten thee zitten anti-oxidanten, maar matcha thee spant de kroon! Anti-oxidanten (polyfenolen) houden o.a. je bloedspiegel onder controle & zorgen ervoor dat je energie langzaam wordt vrijgegeven. Anti-oxidanten zijn bijvoorbeeld ook perfect om iets gemakkelijker gewicht te verliezen.
- Geen fan van koffie, maar wil je wel even verkwikt worden? Dan is dit jou match(a): het matchapoeder heeft hetzelfde effect als koffie, maar zal er niet zo nerveus, en zelfs rustig van worden. En het geeft je een boost en net wat meer focus. Ideaal als je eventjes goed moet doorwerken dus. Let wel op, matcha thee bevat wel cafeïne.
- Anti-oxidanten hebben ook een ontstekingsremmende functie en zijn dus ook heel goed voor je huid. Matcha kan dus ook helpen. Bovendien gaat de cafeïne in matcha ook roodheden bestrijden in je huid.
4/5. Verder heeft matcha thee nog een positief effect op je cholesterol en je immuunsysteem. Je cholesterol zal verlagen en je immuunsysteem versterkt dankzij dit groene goedje. Hierdoor ben je dus minder snel vatbaar voor de griep, een verkoudheid of een ander kwaaltje.
(bron beeld: Unsplash)
Heel wat positieve vibes krijg je dus dankzij matchapoeder! Bovendien kan je het gemakkelijk aan je favoriete ontbijt of smoothie toevoegen, of aan de slag gaan om een echte Japanse matcha thee te maken!
Werken jullie al met matcha in jullie keuken/badkamer? Het is niet zo goedkoop, maar je hebt gelukkig niet veel nodig en is dus zuinig is gebruik. Zelf gebruik ik de Beginner’s Matcha van Biotona, ideaal om mee te experimenteren!
Disclaimer: deze blogpost is geschreven in samenwerking met Holland & Barret. #reclame.
Ik lees versteeds vaker iets over en het is het een uitkomst zo te lezen.Ik ben nog niet aan de sommaties, maar wellicht een idee!
Ik lees er steeds vaker iets over en het is het een uitkomst zo te lezen. En ook nog eens goed voor je lijf. Ik ben nog niet aan de smoothies, maar wellicht een idee!
Dat klinkt goed moet ik zeggen. Vooral dat cholesterolverlagende effect lijkt mij wel wat.
Toch maar eens proberen. Ik heb het nooit gehad.
ah wat veel voordelen, nog nooit gehad though. Ben wel benieuwd nu
Ik vind matcha heel lekker in gebak of in thee! Ik volgde eens een workshop bij een theehuis waarbij de productie van matcha volledig uit de doeken werd gedaan. Een potje kost veel, maar je hebt van goede matcha weinig nodig om te gebruiken. Als je rekening houdt dat elk blaadje met de hand wordt geplukt en daarna een mooie verwerking heeft, dan betaal ik graag die prijs.
Ik ben zelf niet bekemd met matcha. Althans, ik heb het niet in huis. Klinkt interessant vooral als je er een oppepper van krijgt.
Ik heb het wel eens gegeten in de vorm van zoetigheden, maar als thee bijvoorbeeld vind ik het echt niet lekker.
Ik heb het nog nooit gehad, maar ken het wel! Het staat nog op mijn lijstje om eens te proberen, maar dat lijstje is zo lang 😉
Ik ben ook fan van Matcha, ik heb het laatst in ijs geproefd van Dr Grunschnabel, vond het erg lekker!