Nieuw: Dolce Gusto Esperta

Sinds kort nieuw in mijn keuken: de Dolce Gusto Esperta machine! Ik ben een longtime Dolce Gusto lover, gewoon omdat ze het meeste variatie hebben & ik wel hou van (niet te straffe) smaakjes koffie 😀 (Girls will be girls). De nieuwe machine heeft heel wat features die mijn vorige koffiezet niet had. Met z’n bolletjes vorm ziet hij er misschien een beetje gek uit, maar de nieuwheden ga je zeker appreciëren als coffeelover.

Als eerste zijn deze knopjes nieuw bij Dolce Gusto: twee nieuwe extractiemogelijkheden. De eerste, de espresso boost, is intens en garandeert een espresso vol smaak. De tweede optie, delicate brew, is verfijnd en zorgt voor een heerlijke aangelengde koffie, met alle aroma’s. Ook voor het melklaagje geeft dit keuze: een licht laagje melk of liever een rijke cremelaag?

Nog nieuw is de bluetooth functie waarmee je je Esperta kan verbinden met je smartphone en via je app de juiste intensiteit, koffiemaat en temperatuur kan bepalen? Fancy of niet?

Ik vind deze aanpassingen een hele fijne uitbreiding, want niets zo leuk als jouw favoriete, gepersonaliseerde koffie! Je vindt de Esperta trouwens in 2 kleuren: grijs en rood, voor zo’n 149 euro.

Last but not least zijn er ook nog twee nieuwe koffies: eentje voor melklovers, eentje voor de liefhebbers van straffe koffie! De Flat White is zonder meer mijn favoriet: een lekkere melkvolle koffie, die je maakt met maar 1 capsule. Handig voor als het ‘s morgens sneller moet gaan. Heb je nood aan het straffere werk? Dan is er een nieuwe Napoli Restretto met een rijke smaak.

Wist je trouwens dat je sinds kort ook je capsules kan recycleren en gratis kan versturen? Ik heb sinds kort een account op TerraCycle, waar je dus ook gratis en voor niets je Dolce Gusto capsules kan laten recycleren! Daar was ik op aan’t wachten. Knijp de capsules goed leeg en bewaar ze (tot minstens 40 stuks) en verzend ze gratis. Hier kan je meer info vinden & je aanmelden voor het Nespresso Recycling programma.

Wat vind jij van de nieuwe Dolce Gusto Esperta? Welke koffie drink jij het liefst?

7 thoughts on “Nieuw: Dolce Gusto Esperta

  1. Dit klinkt als een heel fijn automaatje! Ik ben zelf nooit zo daarvan omdat de capsusles meestal zo belachelijk prijzig zijn.. wel komen er hele lekkere dingen uit!

  2. Terracycle werkt helemaal niet,het is maar pr praatje.Je wordt aan een wachtlijst gezet…Fijne koffie met een vrang nasmakje voor de afwalberg:(

    1. Ik heb dit wel even kunnen gebruiken, maar omdat je nu een bepaalde hoeveelheid caps moet verzamelen hebt eer je ze kunt opsturen, doe ik het helaas ook niet meer, daar ik niet zoveel koffie drink (en de melkcapsules ook wel eens kunnen geuren/lekken als je ze te lang bijhoudt). Dit moet inderdaad beter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *