Nieuw: Garnier BIO gamma

Tegenwoordig zijn de meeste beautymerken helemaal mee op vlak van natuurlijke (vegan) producten & ook Garnier heeft dat goed genoeg: het nieuwe BIO gamma is uitgebreid en bevat voor 99% heel wat goede ingrediënten uit de natuur: florale waters, essentiële olie,.. Ik mocht kennismaken met het gamma en toon jullie vandaag wat er zoal in de Bio lijn verkrijgbaar is. De producten bevatten o.a. lavendel, thijm, argan & citroengras.

Dat lavendel een kalmerend effect heeft op ons lichaam is algemeen geweten. Omwille van die reden vervoegt dit ingredient het Garnier Bio gamma. De lavendel lijn is ook geschikt voor de gevoelige huid. Ik mocht een gezichtsolie & dagcreme uittesten. Hou je niet van lavendelgeur, dan is dit wellicht niets voor jou, want de geur is wel vrij aanwezig. De olie (14,99 euro) kan je an sich gebruiken (wanneer de nood het hoogst is) of mengen in je dagverzorging. Ik gebruik een olie eens graag als soort van overnight masker om mijn huid eens extra te hydrateren. Verder vind ik het te vettig om in mijn dagelijkse routine te verwerken. De anti-aging day-care creme (13,99 euro) is wel prettig van textuur en niet te vet voor mijn huid. De textuur en geur zijn verfrissend (als je van lavendel houdt) en trekt goed in de huid. Ook de bijhorende oogverzorging wil ik nog eens proberen.

De zuiverende gel op basis van Citroengras (7,99 euro) is er speciaal voor de normale tot gecombineerde huid, de mijne dus. De frisse geur en textuur zijn wel iets wat mij kunnen bekoren, zeker nu het lente is, zijn gel texturen mijn favoriet. Bovendien reinigt hij mijn huid goed in combinatie met de konjac spons, die je huid lichtjes exfolieert. Voor de hele gevoelige huid zou de spons misschien wel wat te ruw kunnen zijn, de gel is daarentegen heel zacht in gebruik. Het gamma met Tijm is er dan weer speciaal voor de onzuivere huid. Tijm staat erom bekend een natuurlijke anti-bacteriële reiniger te zijn. Deze toner (7,99 euro) breng je aan op gereinigde huid als een laatste stap voor je huidverzorging en zorgt voor een matterend resultaat. Heel goed wanneer je last hebt van een nogal glimmende huid dus.

In het algemeen dus tevreden van deze natuurlijke lijn, al zijn de geuren wel sterk aanwezig, daar hou ik persoonlijk minder van bij skincare. Ook zitten in bepaalde producten (bv. de toner) nog (kleine) hoeveelheden alcohol, waar je wel even moet letten als je dit wil vermijden.

De hele Bio lijn bestaat momenteel uit 11 verschillende producten, prijzen starten vanaf 7,99 euro. Best budgetproof voor een natuurlijke skincare. Je vind het Garnier Bio gamma o.a. bij je drogisterij. 

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. Testproducten worden vrijblijvend aangeboden, zonder garantie op een blogpost. De volledige disclaimer lees je hier.

7 thoughts on “Nieuw: Garnier BIO gamma

  1. Dan weet ik meteen waarom ik zo blij ben met lavendel, naast dat ik het mooi vind en het lekker ruikt, maakt het mij ook kalm! Stiekem wist ik dat nog niet, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *