De nieuwe Fitbit Inspire

Met de zomer in zicht is het dringend tijd om iets aan mijn conditie te doen. Al ga ik elke week naar de Zumba, ik wil andere ‘bureau’ dagen ook op mijn conditie letten. Elke middag probeer ik een kleine wandeling naar de stad te maken en dan is mijn nieuwe Fitbit Inspire een handige aanwinst.

De nieuwe Fitbit Inspire is misschien wel de meest eenvoudige uit de Fitbit familie: deze trackt enkel het hoogst noodzakelijke zoals je stappen, je calorieën en je slaap. Verder kan je via de app ook nog een aantal andere dingen bijhouden zoals je waterinname en je gewicht.

Via het dashboard op de app kan je specifieker ingaan op alle getrackte info: zo zie je wanneer je wakker was tijdens je slaap, hoeveel actieve uren/trainingen je al had deze week en kan je bijvoorbeeld ook uitdagingen aangaan met je vrienden die een Fitbit hebben. Om ter meeste stappen, lekker competitief 😀 Mijn stappendoel staat momenteel op 10.000, maar tijdens de werkweek (met zittend beroep) is da niet al-tijd haalbaar. Gewoon meer stilstaan bij het feit dat je af en toe moet bewegen is al veel. Daar helpt je Fitbit je ook mee: elk uur zou je zo’n 250 stappen moeten halen om tot je doel te komen, en je krijgt daarom een reminder om je daarmee te helpen. Handig!

Ben je sportiever dan mij? Dan is er ook een Inspire met hartslag meter. I like to keep it simple, dus met de gewone Fitbit Inspire weet ik hoelang ik slaap en hoeveel stappen ik zet. Bovendien is hij ook swimproof, kan ook handig zijn tijdens de zomermaanden. Verder kan je via de app, aan je Fitbit Inspire nog een aantal functies koppelen zoals een alarm en app notificaties.

Nog leuke aan deze kleine Fitbit zijn de verwisselbare bandjes: in no time vervang je een rubber sportief bandje, maar een classy, everyday lederen bandje! Een heel andere look! Zo past je Fitbit perfect bij je outfit 😀 Heb je je Fitbit Inspire liever niet om je arm, dan bestaat er ook clip om je tracker aan te bevestigen.

De nieuwe Fitbit Inspire en Inspire HR koop je nu voor 69,95 euro en 99,95 euro. Gebruiken jullie een Fitbit om je stappen te tracken?

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. Testproducten worden vrijblijvend aangeboden, zonder garantie op een blogpost. De volledige disclaimer lees je hier.

18 thoughts on “De nieuwe Fitbit Inspire

    1. Ja dat moet natuurlijk wel om je gegevens in de app te loggen, maar kan volgens mij ook gewoon zonder als je ‘s avonds gewoon 1x synchroniseert! Gelukkig gaat de batterij wel een aantal dagen mee!

  1. Oh wauw, weer zo’n mooie van Fitbit. Heb zelf de Charge al 2 jaar en nog steeds heel erg blij mee. Hij is alleen niet waterdicht zoals deze. Dat is wel een minpuntje. Vooral als we op de boot zitten…

  2. Heel handig deze fitbit. Mijn stappen worden automatisch geteld met mijn telefoon en daar ben ik zeer blij mee. Ik vraag me daarom ook af of een fitbit voor mij meer waarde heeft.

  3. Wat fijn dat je zo tevreden bent over de fitbit. Ik vind het een mooi accessoire lekker stoer en vrouwelijk tegelijk! Zelf doe ik dit met mijn michael kors smartwach. En sinds ik stappen tel, let ik erop dat ik er toch wel wat meer zet dan normaal.a

  4. Ik heb sinds kort ook een activity tracker en ben er erg blij mee! Je gaat (on)bewust toch meer stappen zetten om je doel te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *