3x SPF 50

Misschien niet het beste weer om over zonnecrème te spreken, maar bon, je huid beschermen mag je altijd, weer of geen weer. Vandaag laat ik jullie kennis maken met 3 zonnecrèmes voor de zongevoelige huid met SPF50. Avène, Louis Widmer en Shiseido, 3 heerlijke merken.

Als eerste de All Day variant van Louis Widmer! Deze is heel geschikt voor de gevoelige huid, en voor het hele gezin. De textuur is heel waterresistent en uiterst goed smeerbaar. Geen uber vettige textuur, maar een lichte crème die snel in je huid trekt. Echte waterratten kunnen dus wel een tijdje mee met 1 insmeersessie 😉 Nog speciaal aan dit gamma is de liposomale technologie: liposomen zijn microscopische capsules met een structuur gelijkaardig aan die van cellen. Zo brengen ze actieve bestanddelen – zoals o.a. de UVA- en UVB-filters – tot diep in de huid, waar die zich gelijkmatig verspreiden over de hele hoornlaag. Het All Day gamma bestaat uit SPF 15, 20, 30 en 50+. Bovendien is de bijhorende aftersun (€ 16,20) ook heel fijn om je huid te herstellen na een dagje in de buitenlucht. Prijzen liggen tussen de € 17,20 en € 22,20 euro voor 100 ml)

Als tweede een compacte tube, speciaal voor het gelaat, dat zeker de nodige aandacht verdient tijdens het zonnen. Deze Avène B-protect heeft een 3 delige werking: tegen UV,  tegen vervuiling en werkt egaliserend. In aanraking met de huid komen pigmenten vrij, die je huid op een subtiele manier gaan egaliseren (zoals een BB of CC cream). In tegenstelling tot de meeste zonnebeschermers, heeft de B-protect een matte finish, wat je een hele mooie teint geeft. Een handig 30 ml formaat voor on the go! (€ 16,50)

Als laatste 2 Wetforce producten van Shiseido: een Sports Invisible Spray (150 ml, € 41) en een Sport BB foundation met 50+ bescherming! De spray is heel geschikt voor sporters of voor mensen die niet zo graag smeren, zoals mij 😉 De spray verstuift een fijne nevel en brengt daardoor lekker verfrissend aan. Bovendien is de spray super waterproof, waardoor je niet constant moet blijven aanbrengen. Zowel de spray als de foundation zijn samengesteld met WetForce, een technologie die positief reageert op contact met de mineralen in water of zweet zodat er een sterkere bescherming wordt geactiveerd. Ook de compacte foundation brengt fijn aan: heel gemakkelijk om egaal een dun laagje aan te brengen en je gelaat te beschermen tijdens de zomer of het sporten. Ideale foundation tijdens een hittegolf ofzo 😉 (€ 33)

Met welke SPF factor beschermen jullie je lichaam en gelaat?

5 thoughts on “3x SPF 50

  1. De sportsinvisible van Shisheido lijkt me een erg fijne zonnebrand! Ik ken het merk wel, maar heb er eigenlijk nooit zonnebrand van gekocht. stom hé!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *