Hema Urban Remedy Skincare

De skincare producten van Hema hebben me (verpakkingswise ook) al vaker aangesproken. Prijs-kwaliteit zitten de producten van Hema vaak on point en maakte ik al eens eerder een dagcrème op van het merk. Enige tijd geleden mocht ik het nieuwe Urban Remedy gamma uittesten: een gamma speciaal gemaakt voor de (drukke) stadsmens en het meest belangrijke: alle producten bevatten minstens SPF15. Zowel in mijn make-up als in mijn skincare probeer ik altijd wel te zoeken naar eentje met een beschermende factor, zeker in de lente en zomer. Dat doet Hema Urban Remedy dus helemaal goed. Ik testte een serum, een multi defence dagcrème, een eyecream & een schuimende klei uit.

Alle producten bevatten Pink Pomelo extract, Aquaxyl en Pollustop die je huid extra gaan beschermen tegen invloeden van buitenaf (vuile stoffen uit de lucht, uitlaatgassen,…) Aquaxyl gaat je huid dan weer superlang hydrateren, waardoor de producten dus ook geschikt zijn voor een drogere huid.

De multi defence cream (7,50 euro) met SPF30 is gelukkig net niet te vet voor mijn huid, maar de crème is wel van de stevige soort: goed uitsmeren dus. De frisse citrusgeur vind ik ook fijn om ‘s ochtends te smeren. De formule is ook vegan, dus da’s fijn meegenomen.

Samen met deze cream gebruik ik ook eerst het Indoor Serum (6,50 euro). De textuur heeft wel meer iets weg van een lichte dagcrème, eerder dan een serum (wat in mijn ogen meestal nog vloeibaarder en transparanter is). Maar bon, het doet wat het moet doen en vormt de ideale basis voor je dagverzorging en je make-up achteraf. Nog leuk aan dit serum is dat hij effecten van Blue Light tegengaat: perfect voor wanneer je, net als mij, de hele dag werkt achter een computer. Voor mij is dit serum het eerste wat dit beloofd. Netjes wel dat ze hier ook aan denken.

Ook de de-puff oogcrème (6,50 euro) bevat SPF15 en gaat donkere kringen, lijntjes en puffy eyes ‘s morgens verminderen. De textuur is licht en door de gemakkelijke applicator kan je perfect wat stipjes product aanbrengen en lichtjes inwerken (al kloppend) voor optimaal effect. De crème hydrateert ook goed, maar zelf gebruik ik rond mijn ogen liever een gelachtige textuur, ook omdat ik dit gewoon verfrissender vind. Maar al bij al een fijne crème en die SPF 15 is zeker mooi meegenomen! Also: vegan.

Als laatste iets wat op een klei masker lijkt, maar eigenlijk een soort van zeep is. Breng een klein beetje klei aan het schuimen tussen je handen en breng het aan op je gezicht. Deze charcoal reiniger mag je dagelijks gebruiken en dankzij de klei voelt je huid achteraf proper en super zacht aan.

Gebruikten jullie al eerder Hema skincare?

3 thoughts on “Hema Urban Remedy Skincare

  1. Ziten er siliconen in de dagcréme? Want de SPF30 is top, maar als er siliconen in de formule zitten, dan zit ik binnen een paar dagen onder de puisten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *